Madencilikteki Sorunlar Araştırılacak

TBMM tarafından madencilik sektöründeki sorunların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu oluşturuldu

TBMM tarafından madencilik sektöründeki sorunların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu oluşturuldu. Komisyon 09 Nisan'da Muğla'nın Milas ilçesinde madenciler ile toplantı yapacak.
Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından madencilik sektöründeki sorunların araştırılması ve gereken önlemlerini alınması amacıyla bir komisyon oluşturuldu. Bu komisyon içinde üye olarak AK Parti Muğla Milletvekili Dr. Mehmet Nil Hıdır yer alıyor.
Madencilik sektöründeki sorunların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Anayasa'nın 98, İçtüzüğün 104 ve 105. maddeleri gereğince Genel Kurul'u 03 Aralık 2009 tarih ve 951 sayılı karar ile kurulan ve 13 Ocak 2010 tarihinde çalışmalarına başlayan komisyon; belirlenen program çerçevesinde 08 Nisan-11 Nisan tarihleri arasında Muğla, Denizli ve Burdur illerinde incelemelerde bulunacak.
Valilik koordinasyonunda program çerçevesinde merkez ve ilçelerinden bulunan maden ocakları, tesis ile atık alanlarında inceleme, toplantılar yapılacak ve ilgililerden brifing alınacak.
Program kapsamında 09 Nisan'da saat 08.00'de Feldispat madencileri ile Milas'a bağlı Güllük beldesinde kahvaltı yapılacak, saat 09.00'da da Güney Ege Linyit İşletmeleri'ne hareket edilecek ve orada incelemeler yapılacak.