Kızıltepe'de Satranç Turnuvası Sonuçlandı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Eğitim-Sen tarafından düzenlenen satranç turnuvasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kızıltepe Belediyesi'ne bağlı Çok Amaçlı Eğitim Destek Evi'nin sponsorluğunda düzenlenen ve 3 hafta boyunca minikler, yıldızlar, gençler ve yetişkinler kategorisinde devam eden Eğitim-Sen 7. Geleneksel Satranç Turnuvası'nda dereceye girenlere madalya ve ödülleri verildi. Eğitim-Sen merkezinde düzenlenen ödül töreninde minikler birincisi Salih Göktaş, 2.'si İbrahim Güler, 3.'sü Muhammed Aksoy; yıldızlar 1.'si Divan Kılıç, 2.'si Mustafa Alan, 3.'sü Ahmet Ürtekin; gençler 1.'si Mehmet Akkurt, 2.'si
Necmettin Baykara, 3.'sü M. Serhat Kılıç; yetişkinler 1.'si Selahattin Demir, 2.'si Abbas Akkurt, 3.'sü Hüseyin Ceylan ödüllerine kavuştu. Ödülleri Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Şerife Alp, Belediye Başkan yardımcısı Hasan Demir, BDP İlçe Başkanı Seyfetttin Ateş, Kürd-Der yöneticisi Mustafa Akgül , SES Şube Başkanı Faruk Bozyel, Kent Konseyi'nden Ahmet Damar ve M.Sait Tunç, Emekli-Sen'den Şükrü Kurşun, Ubeydullah Bozan ve Halim Başboğa, Eğitim Destek Evi Müdürü Nurullah Tunç, İbrahim Özmen İlköğretim
Okulu Müdürü İsmet Alp, BES'ten Şehmus Akbaba, Tüm-Bel-Sen'den İzzettin Karaboğa ve Reşit Kaplan Kızıltepe Belediyesi adına verdi.
Eğitim Sen Kızıltepe Temsilcisi Aslan Öner ödül töreninden önce yaptığı konuşmada, her yıl düzenledikleri satranç turnuvasına ve ödül törenine katılanlara teşekkür ederek, Kızıltepe'de kültür ve sanat alanında bu tür çalışmalara önem verdiklerini söyledi. Turnuvada başarılı olan katılımcıların ayrıca Kızıltepe Belediyesi'ne bağlı Çok Amaçlı Eğitim Destek Evi'nden ücretsiz faydalanacakları da belirtirdi.