Kilis'te Mera Açılışı

Kilis'in Polateli ilçesine bağlı Polatbey köyünde mera açılışı yapıldı.

Polateli ilçesine bağlı Polatbey köyünde İl Tarım Müdürlüğü tarafından organize edilen mera açılışına; Kilis Vali Turhan Ayvaz, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Garnizon ve İl Jandarma Albay Mehmet Kadan, Polateli Kaymakamı Harun Ersin Polat, Polateli Belediye Başkanı Hakkı Çelik, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Ali Eryılmaz, İl Tarım Müdürü Ali Eker, daire amir ve müdürleriyle çiftçiler katıldı.
Törende konuşan Vali Turhan Ayvaz, Türkiye'de ülke ekonomisinin temel ağırlığının tarım ve hayvancılığa bağlı olduğunu belirterek, "Hayvancılıkta meraların önemli yeri vardır. Devlet bu konuda çiftçilerimize her türlü desteği verirken, birçok program ve projeler de hayata geçiriyor. Çeşitli teşvikler ise hayvancılık destekleniyor. Hayvancılığın desteklenmesi ile birlikte mera alanlarının da önemi büyük, bu nedenle çiftçilerimizin ve üreticilerimizin bu desteklerden en iyi şekilde yararlanması gerekiyor.
Çiftçiler ve üreticiler süreli İl Tarım Müdürlüğü ile koordine halinde olması gerekiyor. Eğer tarım ve hayvancılık ilimizde gelişir ise bundan en fazla bu işle uğraşan sizler yarar göreceksiniz. Kilis ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlanacaktır" dedi.
İl Tarım Müdürü Ali Eker, ise Polatbey köyündeki 4 bin 82 dekar alanın mera olması ile birlikte Kilis ve ilçelerinde 18 bin 891 dekar mera alanı olduğunu söyledi.
Eker, meraların hayvancılığın gelişmesini büyük katkısı olduğunu belirterek, "Hayvanları otlatmak için mera alanına ihtiyaç var. Bu nedenle ihtiyaç doğrultusunda şu zamana kadar Küplüce, Yeniyapan, Karamelik, Göksa, Mısırcık, Büyükkonak, Karakıl, Yılanca, Madenyolu, Uzunlu ve Polatbey köylerinde mera islah alanı oluşturuldu. Bundan sonrada yeni mera alanları oluşturulacak. Amacımız, hayvancılığın geliştirilmesidir" dedi.