Kaş'ta Asayiş Huzur Toplantısı

Kaş İlçe Emniyet Müdürlüğü turizm sezonu öncesi vatandaşlarla bu yıl ilk kez yaptığı bilgilendirme toplantısında çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Toplantıya Kaş Kaymakamı Süleyman Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Öcal Aşkın Şahin, Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, İlçe Emniyet Başkomiseri Turgut Karakaya, Bölge Trafik Denetleme Amiri Komiser Fatih Cesur, Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Eriş, sivil toplum örgütleri Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Belediye Toplantı Salonunda yapılan toplantıda Kaş Emniyet Müdürü Öcal Aşkın Şahin, sinevizyon gösterimli açılış konuşmasında geçtiğimiz 2009 yılı ile 2010 yılının ilk üç ayı ekip faaliyetleri mukayesesini yaparak anlattı.
Şahin, ilçenin rahat ve huzuru için 50 personel ile hizmet verdiklerini belirterek, "Bizlere yardımcı olun. Turizm sezonunda Kaş göç alıyor. Turistik işletmelerde çalışacak insanlar dışarıdan geliyorlar. Kaş'ta kontrol edilen araç sayısında yüzde 52'lik artış, trafikten men edilen araç sayısında yüzde 142'lik, ceza yazıları sürücü sayısında eksi yüzde 25, ceza tutanağı yazılan sürücü sayısında eksi 19 ve toplam yazılan para miktarında eksi yüzde 43'lük oranlarını olduğu denetimleri uyguladık" dedi.
İlçede kurulan MOBESE sistemi sayesinde hırsızlık ve adi olaylarda yüzde 52'lik bir düşüş elde edildiğini ifade eden Şahin, "155 polis imdat telefonumuz günün 24 saatinde tüm vatandaşlarımızın emrinde olup, güvenli bir yaşam için polis- vatandaş elele vermelidir" dedi.
Kaş Kaymakamı Süleyman Yılmaz ise yaptığı konuşmada, "Kaş güvenlikli bir ilçedir. Güvenlik olmazsa turizm olmaz. Turist gelmez. MOBESE kamera sistemi sayesinde ilçede ortalıkta polisler dolaşmıyor. Turistik ilçemize gelen yerli ve yabancı konuklarımız memleketlerine mutlu dönsünler" diye konuştu.