Kaman'da Kütüphane Haftası Kutlanıyor

46. Kütüphaneler Haftası Kaman'da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Kütüphane ve kitap sevgisinin kaybolmaması için 46 yıldır geleneksel olarak kutlanan Kütüphaneler Haftası nedeniyle Kültür Binasındaki İlçe Halk Kütüphanesinde bir program düzenlendi.
Programa, Kaymakam Abdullah Küçük, Belediye Başkanı Erhan Talu, protokol üyeleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programı Kaman Bilsem Müdür Yardımcısı Taner Dağ sundu.
İlçe Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Mehmet Ali Çetin'in kütüphanelerin önemi ve Kamandaki kütüphaneciliğin durumu hakkında bilgiler verdi. Belediye Başkanı Erhan Talu, okuma ve kitabın önemine dair yaptığı konuşmasında kütüphaneleri korumanın herkesin görevi olduğunu söyledi.
Teknolojinin gelişmesinin kitaba ve kütüphanelere olan ilgiyi azaltmaması gerektiğini vurgulayan Kaman Kaymakamı Abdullah Küçük'te konuşmasında kitap okumanın önemini vurguladı.
Kutlama programı, slayt gösterisinin ardından Kütüphaneler Haftası nedeniyle düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren şiirler okundu. Program Merkez İlköğretim Okulu Tiyatro Topluluğu'nun hazırladığı oyunun sergilenmesi, müzik grubunun gösterisi, yarışmada dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile Atatürk kitapları ve yeni yayınlardan oluşan kitap sergisinin gezilmesi ve ikramların ardından sona erdi.