Hatay'da Vinç Devrildi: 2 Ölü, 1 Yaralı

Hatay'ın Samandağ ilçesinde rüzgar santrali kuran şirkete ait vincin devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Samandağ'a bağlı Aknehir beldesinde bulunan St. Simon Manastırı'na yakın bir bölgede, rüzgar santrali türbinleri kuran bir şirkete ait vinç devrildi. Kazada Nizamettin Güzel (39) ile Ali Berber (36) olay yerinde hayatını kaybetti, sürücü Kemal Derici ağır şekilde yaralandı. Derici, Hatay Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. İşçilerin cenazeleri ise Antakya Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Ölen işçilerin yakını Şahabettin Meryem, kazanın yaşandığı sırada vinç operatörünün araçta olmadığını, ancak hayatını kaybeden iki işçinin vincin taşıma aparatında bulunduklarını iddia ederek, "Vinç hareket ederek yamaçtan aşağı sürüklenmiş. Operatör vinci durdurmaya çalışırken bacağı kırılmış. Daha bir ay önce işe başlamışlardı. İkisinin de eşleri hamile. Çok büyük bir acı" diye konuştu.
Kazada hayatlarını kaybeden işçilerin evlerinde ise büyük bir acı yaşandı. Nizamettin Güzel'in annesi ve kardeşlerinin feryadı yürekleri dağladı.
Bir çocuk babası Ali Berber'in 3 aylık hamile eşi Funda Berber, kocasının fotoğrafını öperek gözyaşı dökerken, yaşananlardan habersiz 1.5 yaşındaki oğlu Arda yakınlarının kucağında kaldı.