Hakkari'de Halaylı Ağaç Bayramı

Hakkari Çevre ve Orman Müdürlüğü ile Orman İşletme Müdürlüğü tarafından organize edilen Ağaç Bayramı'nda fidan dikildi, halaylar çekildi.

Üzümcü köyü Derev mevkiindeki düzenlenen Ağaç Bayramı'na Vali Yardımcıları Davut Sinan Oğlu, Yılmaz Kurt, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Mehmet Avcı, İl Merkez Komutanı Yüzbaşı Serdar Hızır, Üzümcü Jandarma Karakol Komutan Üsteğmen Neşat Daler, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Engin Önal, Genç Girişimciler Derneği Genel Sekreteri Cezmi Çiftçi, Cilo Doğa Derneği Başkanı Halit Soydan, daire amirleri, öğrenciler ve Üzümcü köyü sakinleri katıldı.
Programa katılanlar, yöresel kıyafetli küçük kızlar tarafından şeker ve kolonya ikram edilerek karşılandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardında başlayan programda konuşan Orman İşletme Müdürü Faruk Özbek, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü münasebetiyle bu etkinliği düzenlediklerini belirtti. Doğal dengenin korunmasında işler ve sayısız yararları ile yaşamsal öneme sahip olan ormanların dünyanın en önemli hazineleri olduğunu ifade eden Özbek, bilinçsiz kullanım, yanlış uygulamalar, ihmal ve dikkatsizliğin dünya ormanlarının gün geçtikçe zarar görmesine neden olduğunu söyledi. Vali Yardımcısı Davut Sinanoğlu ise, bir fidan dikerek kutsal bir görev yaptıklarını belirterek, doğayı korumanın ise bir sorumluluk olduğunu ifade etti.
Üzümcü İlköğretim Okulu öğrencileri, sanatçı Kemal Çiftçi yönetiminde koro şekilde okudukları türkünün ardından Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından Vali Yardımcısı Davut Sinanoğlu'na bir plaket verildi. Daha sonrada Kemal Çiftçi'nin okuduğu bir birinden güzel Türkçe ve Kürtçe şarkıları eşliğinde protokol üyeleri, öğrenciler ve köy halkı ile birlikte halay çektiler. 23 Nisan İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ise büyük bir beğeni ile izlendi. Bazı köy sakinleri ise tepelik alanlarında yerlerini alarak kutlamaları izlemenin sevincini yaşadılar.
Daha sonra konuklar, öğrenciler ve köy sakinleri ile beraberindekiler daha önceden belirlenen Derev mevkiindeki tepelik alana 500 sedir ve akasya fidanları diktiler.

- KOMUTANLAR HALAY ÇEKMEDİ
Programa katılan Hakkari İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Mehmet Avcı, İl Merkez Komutanı Yüzbaşı Serdar Hızır ve Üzümcü Jandarma Karakol Komutan Üsteğmen Neşat Daler ise önceki gün Çukurca ilçesi Hantepe mevkiinde meydana gelen mayın patlamasında şehit olan arkadaşları nedeniyle halaya katılmadılar.

- MUHAFAZA MEMURLARI GÖZ KAMAŞTIRDI
Programa yeni kıyafetleri ile katılan yaklaşık 10 yakın muhafaza memuru ise, disiplinleri ve davetlilerle göstermiş olduğu ilgiden dolayı davetlilerden tam not aldılar. Program sonunda ise davetlilere bir boş tarlada ilgili kurumlar ile köy halkı tarafından ortaklaşa hazırlanan kavurma ve döner ikramında bulundular. Kutlamalar boyunca Üzümcü Jandarma Karakol Komutanlığı zırhlı araçlar ve dağlık alana asker çıkartarak yoğun güvenlik önlemleri alması dikkatlerden kaçmadı.