Ergani'de 2 Bin Adet Fıdan Dikildi

Diyarbakır'ın Ergani Kaymakamlığı tarafından Makam Dağı eteklerinde bulunan Kaymakamlık hatıra ormanında yaklaşık 200 öğrenciyle birlikte 2 bin adet fidan dikimi yapıldı

Diyarbakır'ın Ergani Kaymakamlığı tarafından Makam Dağı eteklerinde bulunan Kaymakamlık hatıra ormanında yaklaşık 200 öğrenciyle birlikte 2 bin adet fidan dikimi yapıldı. Fidan dikme etkinliğine Kaymakam Ramazan Yıldırım, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.
Ergani Kaymakamı Ramazan Yıldırım, gençlere doğa sevgisinin aşılanmasının önemine dikkat çekerken, "Ağaç diken, kendinden başkasını da sevdiğini göstermektedir. Ağaç havayı temizleyen, dikildiği yeri güzelleştiren bir bitkidir. Bölgemiz orman bakımından zengin değil. Bu yüzden çocuklara ağaç sevgisini aşılamak, çocuklarla bugünü paylaşmak çok güzel bir şey" dedi.
Kaymakam Yıldırım, öğretmen ve öğrencilerle birlikte Makam Dağı eteklerinde Kaymakamlık tarafından temin edilen fidanları dikti. Ellerine ilk kez kürek almanın mutluluğunu yaşayan minik öğrenciler dikilen fidanların bakımına dikkat edeceklerini belirttiler.