Cezaevinde Bulunan Erbey'e İsveç Pen Onursal Üyeliği

Dünya Yazarlar Birliği İsveç Merkezi, tutuklanarak cezaevine konulan İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkan yardımcısı ve Diyarbakır Şube Başkanı Av

Dünya Yazarlar Birliği İsveç Merkezi, tutuklanarak cezaevine konulan İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkan yardımcısı ve Diyarbakır Şube Başkanı Av. Muharrem Erbey'i İsveç PEN'i onursal üyeliğine seçti.
Uluslararası alanda saygın bir yere sahip olan ve dünyanın en büyük yazar kuruluşlarından olan İsveç PEN Yazarlar Birliği, 24 Aralık 2009 tarihinde siyasetçilere yönelik operasyonda gözaltına alınarak tutuklanan İHD Genel Başkan yardımcısı ve Diyarbakır Şube Başkanı Av. Muharrem Erbey'e İsveç PEN Onur Üyeliği verilmesine karar verdi. İsveç PEN Başkanı Ola Larsmo, İHD Şubesi'ne gönderdiği bilgilendirme mektubunda, aldıkları kararı bildirdi. Larsmo mektubunda, İsveç PEN'inin 29 Mart 2010 tarihli Yönetim
Kurulu toplantısında Erbey'i onursal üye yapmaya karar verdiklerini belirterek, "Bu kararı size bildirmekten memnuniyet duymaktayım. Bunun sizin insan hakları alanında verdiğiniz uzun ve zorlu mücadeleye bir katkı sunmaya vesile olacağını ummaktayız" dedi.
İsveç PEN'in verdiği kararın, önümüzdeki günlerde cezaevinde bulunan Erbey'e İHD avukatları aracılığıyla ulaştırılacağı belirtildi.