Tp Genel Başkan Yardımcısı Özyolcu Ağrı'da

Türkiye Partisi (TP) Genel Başkan Yardımcısı Halil Özyolcu, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nin Ermeni Soykırımı tasarısını kabul etmesine sert tepki göstererek, asıl soykırımı ABD'nin kendi ülkesinde ve Irak'ta işlediğini söyledi

Tp Genel Başkan Yardımcısı Özyolcu Ağrı'da
Türkiye Partisi (TP) Genel Başkan Yardımcısı Halil Özyolcu, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nin Ermeni Soykırımı tasarısını kabul etmesine sert tepki göstererek, asıl soykırımı ABD'nin kendi ülkesinde ve Irak'ta işlediğini söyledi.
Bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere memleketi Ağrı'ya gelen Halil Özyolcu, burada görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi. Ağrı'da, Türkiye'de ve dünyada yaşanan gelişmeleri değerlendiren Özyolcu, ABD'nin kendi ülkesinde Kızılderelilere soykırım uyguladığını, Irak'ta ise bu soykırımı devam ettiğini söyledi. Ermenilerin soykırım oyununa devam ettiğini ifade eden Özyolcu, "ABD yıllar önce kendi içindeki bir ırka soykırım uygulayarak yok etti. Irak'ta bu şiddet ve soykırım hala devam ediyor. Göz önünde olan bu şiddet ve soykırım gözükmezken, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Ermeni Soykırım tasarısını kabul ediyor. Buna inanmak ve kabul etmek tabi ki mümkün değil" dedi.
Türkiye'de işsizlik oranının her gün arttığını belirten Özyolcu, ekonominin kötüye gittiğini ileri sürdü. Özyolcu, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.