Simav'a Da Çamur Yağdı

Herhangi bir can ve mal kaybına yol açmayan 4

Herhangi bir can ve mal kaybına yol açmayan 4.4 büyüklüğündeki 2 Mart depreminin ardından hayatın normale döndüğü Kütahya'nın Simav ilçesinde vatandaşlar bu kez de gökten yağan çamur yüzünden endişelenmeye başladı.
Sabah saatlerinde işlerine gitmek üzere yollara düşen vatandaşlar kahverengiye bürünen gökyüzü ve yer yüzüne düşen çamuru görünce telefonla birbirlerine haber vererek olası bir depreme karşı tedbirli olmaları hususunda birbirlerini uyarmaya başladı. İlçede üç gündür aralıksız yağan yağmur bu sabah saatlerinden itibaren yerini çamura bıraktı. Kısa süren çamurlu yağış kentte depremin habercisi olarak algılanınca halk kısa süreli bir panik yaşadı. Çamurlu yağış sonrası araçlar tanınmaz hale geldi.
Sabah saatlerinde işlerine gitmek üzere yola çıkan vatandaşların yanı sıra araçlarının üzerine çamur yağdı, araç sürücüleri kahverengiye bürünen gökyüzü nedeniyle farlarını yakarak yollarına devam etmek zorunda kaldı. Sokaktaki vatandaşların bile giysilerinin çamur içerisinde kalması ilçede şaşkınlık oluştururken, gökyüzünden yağan çamura en çok sevinenler ise oto temizleyicileri oldu.
Meteoroloji yetkilileri, gökyüzünden yağan çamurun yüksek rüzgarların Afrika çöllerinden aldığı tozların sağanak yağmurla birleşmesiyle yer yüzüne düşmesi olduğunu ifade etti, vatandaşların bu hususta endişelenmelerine gerek olmadığını bu tür vakaların tabiatta zaman zaman gerçekleştiğine dikkat çekti.