Silopi'de İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Panel

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Koç ilköğretim Okulu konferans salonunda imam hatip lisesi öğrencileri tarafından 'Anne-Baba Sevgisi' konulu panel düzenlendi.

Panele saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Bayar, İlçe Müftüsü M. Nurullah Aktaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Battal Açıkgöz, İmam Hatip Lisesi Müdürü Veli Dombaycı ve öğrenciler katıldı. Katılımın yüksek olduğu panelde İmam Hatip Lisesi 9. sınıf öğrencileri tarafından 'Anne-Baba Sevgisi' anlatıldı. 9/B Sınıfı öğrencisi Mahsum Diçlek İslam Dininde anne-Babanın yeri ve önemi konulu bir konuşma yaptı. Katılımcılara Peygamber Efendimizin (S.A.V) anne,
baba sevgisi hakkında söylemiş olduğu ibretli sözleri aktaran Diçlek, kendi hayatından bir kesiti şöyle anlattı:
"Benim Lösemi hastası küçük bir kardeşim vardı. Her akşam sancısı tutar kalkardı. Onun sesini duyan annem gündüzleri huzursuz olduğu gibi geceleri de uykusundan kalkıp kardeşimle ilgilenirdi. Ama bunu yine de seve seve yapardı. İşte bu annenin dünyada ne kadar yüce olduğunun göstergesidir."
Daha sonra söz alan 9/A sınıfı öğrencisi Ahmet Bütün, anne-baba sevgisi üzerine bir şiir okudu. Şiirin okunmasının ardından öğrencilerin Müftü M.Nurullah Aktaş ile gerçekleştirdiği röportaj, sinevizyon ekranından yansıtıldı. Sinevizyonun sona ermesi ile öğrenci Ahmet Bütün, Müftü Aktaş'a, "Bu çalışmamızda bizlere katkı sunduğunuz için teşekkür ederiz" dedi.
İmam Hatip Lisesi 9/B sınıfı öğrencisi Seher Aybel günümüzde gençlerin anne-babaya karşı tutumları hakkında bilgilerini katılımcılara aktardı. Medyanın yanlış kullanıldığını da ifade eden Aybel, "Televizyon programlarında şiddetin fazla ön plana çıkması, şiddet gösterenlerin itibar görmesi, televizyon dizilerindeki ahlaki ve toplumsal yapımıza uygun olmayan davranışların, normal davranışlar gibi gösterilmesi toplumumuzdaki ahlaki çöküşe sebep olmaktadır" diye konuştu.
9/A sınıfından Zeliha Ökten ise çocuğun gelişiminde etkili olan unsurlar hakkında görüşlerini aktardı. Panelin sonunda ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Bayar bir konuşma yaptı. Bayar salondaki öğrencilere seslenerek, "Sizlerin fikir ve görüşlerini alma, bu fikri ve görüşler çerçevesinde birtakım paylaşımlarda bulunmak, kuşkusuz ki sizin eğitim süreçlerinize çok olumlu yansımaları olacaktır. Nitekim bu yıl ilk defa ilçemizde eğitim-öğretime açılan imam hatip lisesi bunu gerçekleştirdi. 9. sınıf
öğrencilerimizin bugün yapmış olduğu çalışma için kendilerini kutluyorum. Ayrıca toplumsal olaylar konusunda duyarlı olmanız, kendi geleceğinizi, kendi gerçekliğinizi, kendi yaşam alma ve algılamak konusunda da size çok büyük faydalar sağlayacağı inancındayız" şeklinde konuştu.
Bu tür faaliyetlerin sürdürülebilmesi için destek olmaya devam edeceklerini söyleyen Bayar, "Bundan sonraki süreçte de öğrencilerimiz ve Silopi insanını toplumumuzu ülkemizi ve dünyamızı tanımak adına bütün bu unsurları yakından ilgilendiren konular kapsamındaki görüş ve düşüncelerini kamuoyu ile paylaşma noktasında öğrencilerimize bu tür imkan ve olanakları sunmaya devam edeceğiz. Fikirlerinizi, görüşlerinizi düşüncelerinizi heyecanlarınızı birbirinizle paylaşabilmek kamuoyuna yansıtabilmek noktasında
size bu tür imkan ve olanakları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bundan sonraki süreçte de devam ettirmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.
Milli Eğitim Müdürü Bayar konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
"Bütün bunlar sizin eğitim-öğretim yaşantılarınızda çok pozitif yansımalar sağlayacak olan konulardır. Kendini anlayabilme, toplumunu anlayabilme, kendi geleceğinde bütün bu noktalardan hareket ile yön verebilme bağlamında çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bütün bu faaliyetler sizin gereksel olarak rampada bir donanma oluşturmanızı sağlayabileceği gibi sizin sosyal ilişkilerinizin de daha bütünleşmesini kuşkusuz sağlayacaktır.
Siz başarınıza kuşkusuz değer katacaksınız, güzellikler katacaksınız. Bundan sonraki yaşantınızda da aile yaşantınızda okul yaşantınızda bu güzelliklere kalmanızı ve başarılarınızı diliyorum."