Sevan Nişanyan'ın bozulduğu an

HABERTÜRK ekranlarında yayınlanan Teke Tek isimli programa Sevan Nişanyan ve Yusuf Halaçoğlu konuk oldu.

Sevan Nişanyan'ın bozulduğu an

Fatih Altaylı'nın sunduğu programın gündem maddesi Amerikan Temsilciler Meclisi'nde oylanan sözde Ermeni Soykırım Tasarısı idi.

Ermenilerin katledildiğini ve o yıllarda Osmanlı Devleti'nin hiç bir işlem yapmadığını öne süren Sevan Nişanyan'a Yusuf Halaçoğlu'nun cevabı gecikmedi.

Ortaya koyduğu belgelerle Osmanlı Devleti'nin o yıllarda neler yaptığını anlatan Halaçoğlu, "Osmanlı Devleti zaten büyüklüğünü göstermiştir. Ermeni kafilelerine saldıran, insanları kaçıran veya mallarını gasp edenlerle ilgili 1673 kişiyi Divan-ı Harp'e vermiştir. Bu Divan-ı Harp sonrasında ki kararlar burdadır. 67 kişi idam edilmiş, 68 kişi kürek cezasına çarptırılmıştır, 524 kişi de 2 sene, 3 sene, 5 sene hapis cezasına çarptırılmıştır" diye konuştu.

Karar defterlerinin bir örneğini de yanında getiren Halaçoğlu, verilen hükümüde okuyarak teyit etti.

Nişanyan, bu sözler üzerine Halaçoğlu'nu olayları çarpıtmakla suçladı. Nişanyan'ın bu tutumuna yanında getirdiği Talat Paşa'nın imzasının bulunduğu belge ile cevap veren Halaçoğlu, adeta bu da size kapak olsun deyimini yerine getirdi. Halaçoğlu'nun getirdiği belgeler üzerine hiç bişey söyleyemeyen Nişanyan sadece susarak bakmakla yetindi.

Bu yaşananların üstüne ise program sunucusu Fatih Altaylı reklama girdi.

İŞTE CANLI YAYINDA YAŞANAN O ANLAR