Şangay Expo 2010 Türkiye Pavyonu Tanıtıldı

Şangay Expo 2010 Türkiye pavyonu, düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Şangay Expo 2010 Türkiye Pavyonu Tanıtıldı
Şangay Expo 2010 Türkiye pavyonu tanıtım toplantısı, Expo Şangay Türkiye Yüksek Komiseri Sencer Özsoy ve Ark Grup Kurucu Genel Müdürü Ali Rıza Koç'un katılımıyla gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan Sencer Özsoy, "Expo'lara 1850'lerden beri katılmışız; yani Osmanlı döneminden beri. Son dönemlerde Expo'larımız başarılı olmaya başladı. Herkes orda olduğu için Türkiye de orda olmak zorunda. Daha önce Zaragoza'da düzenlenen Expo'da kendi kategorimizde başarılı olduk" dedi.

Türkiye'nin yurtdışındaki en büyük sıkıntısının tanıtım olduğunu ifade eden Özsoy, "Geçtiğimiz yıl İspanya'daki Expo'da 1 milyon 100 bin kişiye ulaştık. Şangay'daki en büyük hedefimiz, Türkiye'yi Şangay ve Çin'de tanıtabilmek. 70 milyon Expo ziyaretçisi Çin'in beklediği rakam" diye konuştu.

Şangay Expo 2010'da 7 milyon kişiye ulaşmayı hedeflerini kaydeden Özsoy, Expo için Türk-Hollwood ortak yapımı üç boyutlu bir İstanbul filmi hazırlandığını ifade etti. Özsoy, "360" isimli filmde İstanbul'un her yönüyle tanıtıldığını belirtti.
Ark Grup Kurucu Genel Müdürü Ali Rıza Koç ise konuşmasında, "Expo'lar maalesef Türkiye'nin gündemine çok geç girdi. Daha erken girseydi, Türkiye İzmir 2015 yapabilirdik ama maalesef Milano'dan bile geri kaldık" dedi.