Şampiyonlar Ligi'nde dev kapışma: Arsenal - Porto

Şampiyonlar Ligi'nde bu akşam saat 21.45'te, Arsenal sahasında Porto'yu ağırlayacak. İlk maçı deplasmanda 2-1 kaybeden Arsenal maçın rövanşı kazanıp Porto'yu eleyerek, Şampiyonlar Ligi çeyrek final biletini cebine koymak istiyor.

Şampiyonlar Ligi'nde dev kapışma: Arsenal - Porto
Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, cumartesi günü Burnley'i 3-1 yendikleri maçta dizindeki sakatlığı nükseden takım kaptanı Cesc Fabregas'ın Porto maçında forma giymeyeceğini açıkladı.

Portekiz'de yapılan ilk maçta Arsenal'ın tek golünü kaydeden Sol Campbell'ın yeniden forma giymesi beklenen maçta, stoper William Gallas ise sakatlığı nedeniyle oynayamayacak. Manuel Almunia'nın ise kadroda yer alması bekleniyor.

Arsenal'de Fabregas, Djourou, Gibbs, Ramsey ve Pan Persie sakatlığı Teknik Direktör Arsene Wenger'i zor durumda bırakıyor. Golcü oyuncu Arshavin'in tamamen iyileşmesi Arsenal'de bozulan morallerin biraz yerine gelmesini sağladı.

Porto ise hafta sonu oynadığı Olhanense maçını yedek ağırlıklı kadroyla oynadı ve as futbolcularını bu maç için dinlendirdi.

ARSENAL VE PORTO'NUN ŞAMPİYONLAR LİGİ KARNESİ

Arsenal, Avrupa kupalarında evinde yaptığı son 32 maçın sadece 1'ini kaybetti. Bu maç, Manchester United ile geçen yıl yaptığı yarı final mücadelesiydi. Arsenal'ı, Manchester United'dan önce evinde, son olarak 6 yıl önce Inter yenmişti.

Porto, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yaptığı son 6 maçın 5'ini kazanırken, bunların 2'si deplasman maçı oldu.

Porto, İngiliz takımlarıyla deplasmanda yaptığı 14 maçı da kazanamadı. Porto, bu maçlarda sadece 2 beraberlikle yetindi. Portekiz temsilcisi, 14 maçta 37 gol yedi.

Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final mücadelesinde, Arsenal 5, Porto 6 kez yer aldı.

MUHTEMEL 11'LER


ARSENAL

Almunia
Sagna
Campbell
Vermaelen
Clichy
Song
Nasri
Diaby
Walcott
Bendtner
Arshavin

PORTO
Helton
Fucile
Rolando
Alves
Pereira
Micael
Costa
Meireles
Varela
Rodriguez
Hulk