Kadınlar Açılım İstiyor

Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Doç

Kadınlar Açılım İstiyor
Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Doç. Dr. Gülşah Seydaoğlu, Türkiye'de son yıllarda açılım rüzgarı estiğini Kürt, Roman ve Alevi açılımı yapıldığını kendilerinin de kadın açılımı istediğini söyledi.
Seydaoğlu yaptığı açıklamada, her 3 kadından birinin dayak yediğini, servet sahibi olan kadınların dünyada yüzde 1'e tekabül ettiğini, kadını korumak için yasaların çıkmasına rağmen kültürel ve geleneksel yapılardan dolayı kadına baskının devam ettiğini kaydetti.
Kadına yönelik şiddetin hükümetin işi olmadığını bir devlet politikası olması gerektiğini anlatan Seydaoğlu, "Kadına şiddet ancak devlet politikası olduğu zaman çözülür. Çünkü hükümetler gelip geçicidir. Ancak devlet bunu politika olarak belirlerse bu kalıcı olur" diye konuştu.
Seydaoğlu, son yıllarda Türkiye'de açılım rüzgarı estiğini, Kürt, Roman ve Alevi açılımı yapıldığını vurguladı. Türkiye'de bir açılım süreci başlamasına rağmen sürekli ezilen kadınlara yönelik bir açılım söz konusu olmadığına dikkat çeken Seydaoğlu, şunları kaydetti:
"Hükümet demokratik açılım adı altında Kürt, Alevi ve Romanlar ile ilgili raporlar açıklıyor. Aleviler için 7-8 kez çalıştay yapıldı. Biz bunları istemiyor değiliz. Tabi ki yapılsın. Ancak bir kadın olarak yüzyıllardan buyana bu coğrafyada ezilen kadınlar olarak biz de açılım istiyoruz. Kadın açılımı yapılsın. Biz de çalıştaylar yapıp sorunlarımızı tartışmak istiyoruz."