Gümüşhane'de Proje Toplantısı

Gümüşhane Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan 'Meslek Lisesi Öğrencilerinin İşyeri Oryantasyon Eğitimlerinin İncelenmesi' isimli Leonardo da Vinci projesi kapsamında 18 öğretmen 2 haftalığına Almanya'ya çalışma ziyareti gerçekleştirecek

Gümüşhane'de Proje Toplantısı
Gümüşhane Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan "Meslek Lisesi Öğrencilerinin İşyeri Oryantasyon Eğitimlerinin İncelenmesi" isimli Leonardo da Vinci projesi kapsamında 18 öğretmen 2 haftalığına Almanya'ya çalışma ziyareti gerçekleştirecek.
Proje ile ilgili yapılan değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım'ın da katıldığı toplantıda daha önce Danimarka'nın Hadsten ve Avusturya'nın Fahnsdorf şehirlerinde gerçekleştirilen çalışma ziyaretleri de değerlendirildi. Toplantıda ayrıca, proje sahibi okul müdürü ve proje koordinatörü Coşkun Okur tarafından 14â€"27 Mart tarihleri arasında Emschertal Vocational School ortaklığı ile Almanya'da bulunacak olan katılımcılara bilgilendirme amaçlı seminer verildi.
Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, "Bu projelerin temel kaynağına inildiğinde, Türkiye'nin Avrupa birliğine aday ülke statüsünde olduğu karşımıza çıkıyor. Avrupa birliği üyesi olmak isteyen ülkemizin geçirdiği uyum sürecinde ortaya çıkan beklentiler sonucunda bu tip projeler başlatıldı. Bu proje mesleki eğitim boyutundaki projelerimizdendir. Proje ile Avrupa birliği üye ülkelerini yakından tanıma fırsatı sağlanmış ve kültürel birliktelikler oluşturulması hedeflenmiştir. AB ülkeleri özellikle mesleki eğitime çok önem vermektedir. Kalifiyeli ve mesleki yeterliliklerini kazanmış elamanlar yetiştirmekteler. İşyerleri kendi elemanlarını da mesleki eğitim veren kurumlara gönderiyor ve yeni teknolojileri çalışanlarının tanımasını sağlıyor. Mesleki eğitim modelleri hayat boyu öğrenmeyi destekliyor. Ben inanıyorum ki proje ile yurt dışına giden arkadaşlarımız orada görecekleri iyi örnekleri ve elde ettiği kazanımları ilimizde mesleki eğitimin kalitesini yükseltecek şekilde uygulayacaklardır" diye konuştu.