Erdoğan'a İsrail'den cevap geldi

Jerusalem Post gazetesi, Başbakan Erdoğan'ın, Türkiye'nin, Suriye ile arasındaki dolaylı görüşmelerde yeniden aracılık yapmasını İsrail'in kabul ettiği yönündeki sözlerinin, İsrail Başbakanlığı kaynaklarınca reddedildiğini öne sürdü.

Erdoğan'a İsrail'den cevap geldi
“Başbakanlık kaynağı, Erdoğan’ın Kudüs’ün Suriye ile görüşmeleri yeniden başlatma kararı verdiği yönündeki iddiasını reddetti” diye yazan JPost, İsrail Başkanlığı kaynaklarının, Suriye ile görüşmelere yeniden başlanması yönünde henüz bir karar verilmediğini bildirdiklerini de belirtti.

Ancak gazete, bu konudaki haberinde İsrail Başbakanlık kaynaklarının, Erdoğan’ın sözlerinin, Türkiye’nin İsrail ile bağları güçlendirme ve bölgedeki barışa katkıda bulunma isteğini yansıması halinde Ankara’nın amacının övgüye değer olacağını söylediklerini de kaydetti.

-"GÖRÜŞMELERDE PEK AZ İLERLEME SAĞLANDI"-
Türkiye’nin 2008 yılında İsrail ile Suriye arasında birkaç tur görüşmelerde arabuluculuk yaptığını anımsatan gazete, bu görüşmelerde “pek az ilerleme sağlandığı” iddiasında bulundu.

Bir Türk televizyon kanalına dayanarak Erdoğan’ın, İsrail ile Suriye arasındaki görüşmelerin “her an” başlayabileceğini söylediğini belirten gazete, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Al Hayat gazetesine açıklamalarında Şam’ın görüşmelere kaldıkları yerden yeniden başlamaya hazır olduğunu belirtirken, kendisinin de bu konuda “çok iyimser” olduğunu da ifade ettiğine dikkat çekti.