Elazığlılar geceyi çadırda geçirdi

Elazığ'da meydana gelen depremden sonra halk, ilk geceyi buz gibi bir havada çadırda geçirdi.

Elazığlılar geceyi çadırda geçirdi
Depremle sarsılan Elazığ'da, en çok kaybı veren Kovancılar ilçesine bağlı Okçular köyü ve çevre köylerin sakinleri, her türlü yardımın kendilerine ulaşmasına rağmen buz gibi bir havada çadırlarda sabahlamak zorundalar.

Depremden en çok etkilenen bölgelerin başında gelen Kovancılar ilçesinin Okçular köyü ve çevre köylerde evleri yıkılan vatandaşlar, İHA'ya konuştu. Yardımların kendilerine ulaştığını kaydeden depremzedeler, tek sorunlarının soğuk hava olduğunu anlattı.

Evinin yıkıldığını kaydeden Zülküf Ersöz, "Şu ana kadar her türlü yardım geldi ama ısınma sorunumuz var. Gece bayağı soğuk. Eşim ve akrabalarım çadırda kalıyor. Çadırda ateş yakamadıkları için soğukta kalıyorlar. Çadırlarda soba yeri yok.Yetkililerden acilen barınacak bir yer yapmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Sırtında çocuğunu taşıyan Meryem Ersöz ise, "Şuan evimin önündeki çadıra gidiyorum. Hava soğuk.Yetkililer yardım ettiler çok şükür. Sağlık ekibi ve asker geldi" dedi.

Depremzede Mehmet Çelik de, "Evlerimiz çöktü, perişan olduk. Allah'a şükür kaybımız yok. Hava soğuk, mecburen dışarıda kaldık. Isıtıcı soba da yok. Bir çadırda 7-8 kişi kalıyoruz. Bu Allah'ın işidir, başka bir şey değildir. Devlet bize geçici evler yapsın. Belediyeden sıcak bir yemek geldi, bir tek onu yedik. Yemek de yiyemiyoruz" ifadelerini kaydetti.