Edremit'te 'Örnek Gençlik' Projesi

Balıkesir'in Edremit Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Temsilciliği, okul duvarlarını boyan ve karalayanlara tepki gösterdi

Edremit'te 'Örnek Gençlik' Projesi
Balıkesir'in Edremit Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Temsilciliği, okul duvarlarını boyan ve karalayanlara tepki gösterdi. Tepkilerini Türk gençliğine büyük örnek olacak şekilde gerçekleştiren genç Ülkücüler, okul duvarlarını kendi aralarında topladıkları para ile boyadılar.
Yaklaşık 50 kişilik bir grupla, duvarları karalanan bir okulun tüm duvarlarını temizleyen Ülkücü gençler, devlet malına karşı tüm Edremit gençlerini sağduyulu olmaya davet ettiler. Okul duvarlarının boyanması çalışmalarına Ülkü Ocakları Başkanı Umut Pulat başta olmak üzere tüm ocak yönetimi katıldı, Okulların kutsaliyetine değinen başkan Pulat şunları belirtti, "Ülkü Ocakları bir 'Gençlik hareketidir'.Bu hareket günü gelmiş Türkiye'yi uçurumdan kurtarmış, günü gelmiş yere düşürülmek istenen bayrağı gönlere çekmiştir. Türk-İslam ülküsü yolunda geçmişinden aldığı şuurla yarınlara umutla bakmıştır. Bu umutlar ve çetin mücadeleler bazı dış etkenler sebebiyle zaman zaman kesintiye uğrasa da temel değer ve hedefleri hiçbir zaman bozulmamıştır. Temel değerlerimiz içerisinde her zaman var olan devlet malına karşı duyulan sağduyu, bugün bir kez daha perçinlenmiştir, yaptığımız tespitlerde yarınlarımızın teminatlarının yetiştiği eğitim yuvalarımızın duvarlarının sürekli karalanmakta olduğunu görmekteyiz, Bu durum hem çevre temizliği adına, hem eğitim camiasına ve de devlet malına karşı yapılmaması gereken bir durumdur. Bu nedenle başlatmış olduğumuz Örnek Gençlik Projemizin büyük bir adımını da burda atmış oluyoruz. Ülkü ocaklarının necip Türk milletinin evlatlarına her zaman iyi örnekler ile yol gösterdiğini ve bundan sonrada hep daha iyi örnekler vereceğinden, tüm Edremit gençliğimizin devlet malına karşı daha sağduyulu ve daha bilinçli olmalarını diliyoruz" dedi.
Öte yandan geliştirdikleri Örnek Gençlik Projesi'ni ilerleyen günlerde daha farklı çalışmalar ile ortaya çıkacaklarını belirten Pulat, bu çalışmada madden ve manan destek veren Ülkü Ocakları yönetimine ve gençlerine de teşekkür etti.