Dalaman'ın Çehresi Değişecek

Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz tarafından başlatılan 'Her eve Begonvil' kampanyasının bu yılda devam edilmesi için ilçede geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi.

Dalaman'ın Çehresi Değişecek
Kaymakamlık makamında; Kaymakamı Ahmet Deniz başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, TİGEM Müdürü Şükrü Beyazkaya, Orman İşletme Müdürü Süleyman Yılmaz, Müdür Yardımcısı Adem Acar, İlçe Tarım Müdürü Ergun Akdeniz ve İlçe Milli Eğitim Müdür yardımcısı Necdet Şen'in katıldığı toplantıda, Gürleyik İlköğretim Okulu'nun güzelleştirme çalışmalarının yapılması, TİGEM içerisinde boş olan tepelerin ağaçlandırma çalışmasının yapılması ve ayrıca geçen yıl başlatılan " her eve bir begonvil fidanı" çalışmasının genişletilerek Dalaman Hava Limanından Dalaman Girişindeki döner kavşağına kadar begonvil dikilmesi kararlaştırıldı.
Ayrıca yapılan toplantıda; İlçeyi girişteki Atakent'ten Dalaman istikametine kadar olan yol çevresindeki bozuk görünümlü binaların düzenlenme çalışmalarının yapılması için, belediye meclisinden bir kararın geçirilmesinin sağlanması yönünde mutabakata varıldı.
Kaymakamı Ahmet Deniz; "Bu konuda bizlerden desteğini eksik etmeyerek yapılan çalışmalar ile ilgili Orman İşletme Müdürlüğümüz üç bin begonvil fidanı, TİGEM İşletme Müdürlüğümüz de aynı sayıda üç bin fidan yetiştirerek çalışmalarımıza destek verdiler. Yetiştirilen bu Begonvil fidanları önünüzdeki günlerde bu fidanların bir kısmını vatandaşlarımıza dağıtacağız. Bir kısmını kamu kurumlarına, geri kalanını da Hava Limanı'ndan başlayarak Dalaman Çevre Yolu girişine kadar sağlı sollu dikeceğiz.. Bu vesile ile dikilen Begonvil fidanlarının büyüdüğünde güzel bir görünüm kazanan Dalaman İlçemize gelenlerin zihinlerinde Dalaman'a girişten itibaren bir yer bırakacaktır kanısındayım" dedi.
Deniz; "Geçen yıl yapılan en güzel bahçe ve balkon düzenlemesi yarışmasını bu yılda daha da geliştirerek yapmayı planlıyoruz. Bu günden itibaren yapılacak çalışma ile kurulan bir komisyonla Temmuz Ayı'nda dereceye giren Bahçe ve balkon sahiplerine ödüller verilecektir" diye konuştu.
Toplantı sonrasında önümüzdeki günlerde yapılacak olan etkinliklerin tarihleri de tespit edilerek karara bağlandı. Buna göre; 19 Mart Cuma günü Ormancılık Günü nedeni ile Dalaman Kaymakamlığı önderliğinde Dalaman Belediyesi, Orman işletme Müdürlüğü, TİGEM İşletme Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının katılımı ile TİGEM İşletme Müdürlüğü içinde bulunan Gök Dağ tepesinin ağaçlandırılması planı ile, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü münasebetiyle Orman İşletme Müdürlüğünce Daman Kültür Merkezi Salonu'nda satranç müsabakalarının düzenlenmesi kararına varıldığı bildirildi.