Cizre'de Kadınlar Günü İçin Program Düzenlendi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar günü gecesinde geceye katılan kadınlar doyasıya eğlenmenin tadını yaşadılar.

Eğitim-Sen İlçe Temsilciliği'nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebeti ile Öğretmen Evi'nde canlı müzik eşliğinde düzenlediği gecede kadınlar doyasıya eğlendi Gecede konuşma yapan Eğitim- Sen Cizre Temsilciliği kadın sekreteri Rukiye Bayhan, "100 yıl önce New York'ta dokuma işçisi kız kardeşlerimizin yaktığı direniş meşalesini bu yıl dünya yürüyüşünün 'Herkes Özgür Olana Kadar Kadınlar Yürüyecek' şiarıyla yükseltiyoruz. Kadınların her türlü sömürüye, şiddete ve ezme, ezilme ilişkisine karşı
yürüttüğü mücadelenin yüzüncü yılında herkes için özgürlük istiyoruz. Barış, adalet ve eşitlik olmadan özgürlüğün de olmayacağını biliyoruz, bu nedenle 8 Mart'ın yüzüncü yılında herkes için adalet ve barış istiyoruz. Kapitalist sömürü düzeni, tarihte ataerkillikten de destek alarak kadın emeği üzerinde yükseldi. Halen de kadın emeğinin sömürüsünden besleniyor. Sermayenin sömürü çarkları, dün olduğu gibi bugün de cinsiyete dayalı rol bölüşümü ve ayrımcılık sayesinde daha kolay işliyor. Kapitalizm,
bugün de içine girdiği son krizi aşmak için yine cinsiyet ayrımcılığından yararlanmak istiyor. Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de enformelleştirme, güvencesizleştirme, kayıt dışı çalıştırma uygulamaları en fazla kadın emekçileri etkiliyor. Dünya genelinde savaşların artmasından en fazla kadınlar zarar görüyor'' dedi.
Bayhan, "Biz emekçi kadınlar olarak; diğer kız kardeşlerimizle birlikte yürüyor ve haykırıyoruz. Bize reva görülen şiddeti, eşitsiz ve insan onuruna yaraşmayan uygulamaları kabul etmiyoruz. Bu anlamda da bütün kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutluyorum" diye devam etti.
Kadınlarla birlikte erkeklerin de yoğun ilgi gösterdiği gece şiir dinletisi, folklor oyunları ve Koma İnanna'ın seslendirdiği canlı müzikle geç saatlere kadar devam etti.
Geceye Eğitim Sen Cizre Temsilciliği yönetimi, İdil Temsilcisi Muzaffer Laçoğlu ve üyeleri, KESK yönetimi, DİSK Temsilcisi Sedat Nanto ve üyeler, Milli Eğitim şube müdürleri, öğretmenler, hemşireler ve çok sayıda vatandaş katıldı.