Bpw Adana Heyeti Abd'den Döndü

Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu (BPW) Adana Başkanı Filiz Yaldız, Başkan Yardımcısı Esra Bekret, üyeler Ayça Katlav ve Meriç Yeğenağa ABD'de gerçekleştirilen etkinliklerde Türkiye'yi temsil etti

Bpw Adana Heyeti Abd'den Döndü
Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu (BPW) Adana Başkanı Filiz Yaldız, Başkan Yardımcısı Esra Bekret, üyeler Ayça Katlav ve Meriç Yeğenağa ABD'de gerçekleştirilen etkinliklerde Türkiye'yi temsil etti. Birleşmiş Milletler Kadın Statüsü Komisyonu'nun Genel Kurul Toplantısına katılan Adanalı iş kadınları aynı zamanda 50'yi aşkın ülkeden katılan 300 iş kadını ile BPW Genel Kuruluna katıldı.
BPW Adana Başkanı Filiz Yaldız, katıldıkları organizasyonlarda Adana'yı ve yatırım imkanlarını anlattıklarını belirterek, "Türk iş kadınını en yüksek seviyede temsil ettiğimize inanıyoruz. Dünyanın farklı ülkelerinde yatırımları olan iş kadınlarını Adana'ya davet ettik" dedi.
Yaldız, ABD'de gerçekleştirdikleri görüşmelerde Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Güldal Akşit, Adana Milletvekili Prof. Dr. Gaye Erbatur, Kadın Statüsü Genel Müdürü Esengül Civelek'le de görüşme imkanı bulduklarını söyledi.
New York'ta yaşayan Türk iş insanlarıyla Adana ve Türkiye'yi konuştuklarını belirten Yaldız, "Fırsat eşitliği anlamında Türk kadını birçok ülke kadınına göre önemli statüler kazanmış. Ancak, Atatürk kadınlarının mevcut durumla yetinmeyeceğini biliyoruz. Türk kadınının dünyanın en çağdaş, en müreffeh yaşayan kadını olabilmesi için sadece hükümetlerden, yasalardan bir şeyler beklenmesini doğru bulmuyoruz. Biz kadın özgürlüğü yolunun ekonomiden geçtiğini biliyoruz. Bu nedenle daha üretken, ekonomik anlamda daha güçlü kadınlarımızın çoğalması için gayret gösteriyoruz. Uluslararası iş kadını birlikteliğinin dünyadaki en güçlü sivil toplum kuruluşu BPW üyesi kadınlar olarak gerek yurtiçinde gerekse yurt dışındaki etkinliklere katılımı sürdüreceğiz. Bu platformlarda kurduğumuz dostlukları dış ticarete döndürmeye gayret gösteriyoruz" diye konuştu.