Bayan Doktorun Darp Edildiği İddiası

Bitlis'in Tatvan Devlet Hastanesi'nde görevli bir bayan doktorun hasta yakını tarafından darp edildiği iddiası, yapılan oturma eylemi ile kınandı.

Bayan Doktorun Darp Edildiği İddiası
Bitlis Tabipler Odası ve Tatvan Devlet Hastanesi çalışanları, Dr. Fatma Güngör Yetkin'e yapıldığı ileri sürülen saldırıyı kınayarak Tatvan Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması ve oturma eylemi yaptılar. Burada toplananlar adına bir açıklama yapan Dr. Aziz Doğru, Dr. Fatma Güngör Yetkin'in Tatvan Devlet Hastanesi acil servisinde sağlık hizmeti sunarken 7 Mart 2010 tarihinde gece 00.30'da bir hasta yakını tarafından fiili saldırıya maruz kalıp, darp edildiğini söyledi. Doğru, "Hekimlere yönelik şiddet olayları, Türkiye'nin her tarafında giderek artmaktadır. Acil hizmeti veren, insanların hayatını kurtarmak için fedakarca çalışan ve kutsal bir mesleği icra eden bayan doktorun görevi başında saldırıya maruz kalması ve savcının zanlının ifadesini bile halen almaması düşündürücüdür. Merak ediyoruz askere, polise, savcıya fiili saldırı olsaydı yetkililer bu kadar vurdumduymaz ve duyarsız davranacaklarımıydı? 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması vesilesiyle arkadaşımız Dr. Fatma Güngör Yetkin nezdinde kadınlara yönelik şiddeti kınıyoruz. Fiili saldırıyı gerçekleştiren şahıs hakkında bir an önce işlem yapılmaması durumunda ise bir günlük iş bırakma eylemine gideceğiz" dedi.
Çok sayıda doktor ile hastane çalışanlarının katıldığı basın açıklamasının ardından, kalabalık 5 dakikalık alkışlı oturma eylemi de yaptı.