Baba Destek Programı...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı tarafından oluşturulan protokol çerçevesinde gerçekleştirilen 'Baba Destek Programı'na (BADEP) katılan babalar sertifikalarını, çocuklarının elinden aldı

Baba Destek Programı...
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı tarafından oluşturulan protokol çerçevesinde gerçekleştirilen "Baba Destek Programı"na (BADEP) katılan babalar sertifikalarını, çocuklarının elinden aldı.
BADEP, 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda 2004'dan bu yana uygulanıyor. Son olarak da 14 Ekim 2009- 20 Ocak 2010 tarihleri arasında haftada bir gün olmak üzere 13 haftalık programı 10 kişi tamamladı. Kursu tamamlayan babalar, 23 Nisan İlköğretim Okulu'ndaki törende sertifikalarını çocuklarının elinden aldı.
Sertifika töreninde konuşan Okul Müdürü Tamer Çevik, yaptığı konuşmada, hızlı gelişen ve değişen toplumsal koşullarda anne ve babaların yaşamın her alanında işbirliği yapması gerektiğini, dolayısıyla çocuk gelişiminde de babalarının rolünün önemli olduğunu vurguladı.
Baba Destek Programı'nın, babaya destek vererek çocuğun çok yönlü gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen bilimsel bir yetişkin eğitim programı olduğunu belirten Çevik, "Katılımcı ve yüz yüze eğitim tekniklerinin kullanıldığı program babaların çocukla iletişimini sağlıklı kurmasını ve çocukların gelişimlerini desteklemeleri için babalarda davranış değişikliği oluşturmayı hedeflemektedir. Baba Destek Programı'nın hedef kitlesi 3-11 yaşları arasında çocukları olan okuma yazma bilen her eğitim düzeyinden babalardır. Babaların, çocuklarının gelişiminde daha etkin ve olumlu bir rol oynamaları için geliştirilmiş bilimsel temelli bir eğitim programı olan BADEP, babaların çocuk gelişimi ile ilgili bilgi düzeylerini arttırmayı, iletişim becerileri kazanmalarını ve daha demokratik bir tutumu benimsemelerini hedeflemektedir" dedi.
Çevik, ailenin anne, baba ve çocuklardan oluşan bir bütün olduğu düşünülerek çocuğun gelişiminde anne kadar önemli rol oynayan babaların; çocuğun gelişimin de önemli olduklarının fark edilmesini sağlamak olduğunu belirtti. Çevik, "Bunun için çocuklar birlikte verimli ve bilinçli vakit geçirmelerini, çocuklarına yönelik uygun beklenti edinmeleri, kendine güvenen, sosyal bir birey olmalarına katkıda bulunmalarını sağlamak amaçlanmıştır" diye konuştu.
Kursa katılan babaların eşleri de kursun çok önemli etkilerinin ailelerine yansıdığını ve bu tür kursların sürekli devam etmesini istedi.