Fuara Rekor Ziyaretçi

4-7 Mart tarihleri arasında Muğla'nın Milas ilçesinde düzenlenen 1

Fuara Rekor Ziyaretçi
4-7 Mart tarihleri arasında Muğla'nın Milas ilçesinde düzenlenen 1. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın ardından yetkililer bir değerlendirme toplantısı yaptı. 142 firmanın katıldığı fuara ziyaretçi sayısının tahminlerin çok üstünde olduğu belirtilerek 200 bin üzerinde kişinin fuarı ziyaret ettiği kaydedildi.
4-7 Mart tarihleri arasında düzenlenen Milas 1. Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın sona ermesinin ardından Milas Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda değerlendirme toplantısı yapıldı.
Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı başkanlığında yapılan toplantıya; Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Tarım Müdürü Ali Akay, Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) Başkanı Enver Tuna, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ve Expo Link Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan katıldı.
FUAR GELENEKSEL HALE GELECEK
Fuarla ilgili ilk değerlendirmeyi yapan Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı, fuarın ilçe için gayet iyi olduğunu belirterek: "Fuarın Milas'ta yapılması fikri Sayın Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak'a aitti kendilerine teşekkür ediyoruz.
Fuarın Milas ekonomisine katkılarını göreceğiz. Fuar basında geniş yer buldu ve Milas isminden söz ettirdi. Emeği geçen firmalara, katılımcılara, organizasyon firmasına ve hiçbir kira bedeli almadan alanı bize sağlayan TARİŞ yönetimine teşekkür ediyoruz.
Fuarda bazı eksiklikler oldu ama bir dahaki sefere bunları göz önüne alacağız. Benzer bir fuarın Fethiye'de de yapılması planlanıyor.
Bizim arzumuz bu fuarı geleneksel hale getirmek. İnşallah bunu da yapacağız." dedi.
200 BİNİN ÜZERİNE KİŞİ ZİYARET ETTİ
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, fuarla ilgili olarak şunları söyledi: "Bizim için 70 firma ve 40 bin ziyaretçi gelse yeterliydi. Şu anda resmi olarak ziyaret eden 181 bin, ancak ilk gün kapıda yığılmalar olduğu için kayıt tutulamadı. Yani tutulamayan kayıtlarla birlikte 200 binin üzeride kişi fuarı ziyaret etti ve fuara 142 firma katıldı. Fuarın ilçenin tanıtımı için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum.
Fuar çiftçinin ufkunun genişletilmesi açışından da iyi oldu. Trakya'dan tutundan Sivas'a kadar Anadolu'nun her yerinden katılım vardı.
Kurumlar arası uyumun başarısı olduğunun da altını çizmek istiyorum. Biz buna devam edersek Milas kabuğunu kırar, hatta kırdı. Bir fuar alanı oluşturmak ve hedefleri büyük tutmak zorundayız. Bu hafta Milas'ta tarihe bir not düşülmüştür."
MİTSO Başkanı Enver Tuna, fuara katılan Milaslı firmaların az olduğunu belirterek: "Milaslı firmalardan fuara katılanların sayısı 10'u geçmedi. Biz daha fazla Milaslı firmanın fuara katılmasını isterdik." diye konuştu.
Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, çevre il ve ilçelerin ziraat odalarının fuara ilgi gösterdiğini, çiftçinin teknolojiyle buluşmasının sağlandığını kaydederek Türkiye'nin Milas'tan bahsettiğini ancak rehavete kapılmadan daha ileriye bakmak gerektiğini söyledi.
Expo Link Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan ise tahminlerin üstünde bir ziyaretçi geldiğini belirterek: "Milas'ta yapılacak her fuarda biz varız. Fuara ilgi gösterecek bir kitle var. 3'üncü fuardan sonra uluslar arası alana katılacak. Güney Ege'nin ayrı bir önemi var. Çünkü dünyaya açılan limanları var. O nedenle daha fazla ses getireceğine inanıyorum.
47 ilden ziyaretçi geldi. Bu da reklamın çalışmalarıyla oluyor." diye konuştu.
Milas Tarım Müdürü Ali Akay da Vali Dr. Ahmet Altıparmak'a, Kaymakam M. Bahattin Atçıx'ya ve İl Tarım Müdürlüğü'ne fuarı Milas'ta yapmayı uygun gördükleri için teşekkür etti.