Bayan Mehter Takımı

Bayan öğrencilerden oluşan Mehter Takımı,

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Karabük'te çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Karabük Üniversitesi tarafından yaklaşık iki ay önce kurulan Türkiye'nin bayan mehter takımı, bugün kentte mehter gösterisi yaptı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunma ile başlayan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.
Karabük Üniversitesi bayan öğrencileri tarafından kurulan Mehter Takımı anıtta bir gösteri yaptı. Gösterinin ardından Atatürk Anıtı'ndan Halk Eğitim Merkezi'ne kadar kortej eşliğinde geçerek mehter gösterisinde bulundu. Vatandaşın şaşkın gözlerle izlediği bayan mehteren takımının gösterisini çok sayıda kişi cep telefonlarıyla çekti.
Karabük Üniversitesi Mehter Takımının başı Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Başkanı Yard.Doç.Dr. Dilek Göktürk, çeşitli bölümlerden öğrencilerin olduğunu ifade ederek, "14 kız öğrenci müzik bölümü, 2 öğrenci resim bölümü ve diğer öğrenciler Safranbolu Meslek Yüksek Okulu'ndan. Bugünkü çalışmalarımız iki aylık çalışmanın azmi. İnşallah bundan sonra daha değişik ve daha güzel işler yapacağız. Türkiye'de bayan mehter takımı görülmemiş bir şey. Çok
heyecanlıyız ve heyecanla yaptık bu işi. Rektörümüzün ve diğer hocalarımızın destekleri ile üniversitemizin adını ulusal ve uluslar arası arenada duyurmaya çalışacağız" dedi.
Törene, Karabük Vali Yardımcısı Halil Canavar, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Dilek Dadaylı Pektaş, Karabük Barosu Başkanı Fatma Şirin, Eskipazar Kaymakamı Esengül Kormaz Çiçekli ve çok sayıda bayan yönetici katıldı.
(YE-ET-HO-Y)