Zübeyde Hanım'a Ziyaret

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında İzmirli kadınlar Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın mezarını ziyaret etti

Zübeyde Hanım'a Ziyaret
8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında İzmirli kadınlar Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın mezarını ziyaret etti. Karşıyaka Nergiz Mahallesi Kadın Danışma Merkezi'nin açılışını yaptı. Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, İzmir'in her konuda olduğu gibi kadın hakları konusunda da Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi.
İzmirli kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Büyük Önder Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın Karşıyaka'daki anıt mezarını ziyaret etti. İzmir Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, Karşıyaka Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Çalışkan, siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum örgütlerinin yöneticileri Zübeyde Hanım'ın anıt mezarına çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törene katılanlar Karşıyaka Belediyesi'nin Nergis Mahallesi'nde hizmete alacağı Kadın Danışma Merkezi'nin açılışını yaptı. Merkezin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Kadınlar gününün olmasının hala kadınların haklarının çiğnendiği, kadınların toplumda emeği kadar var olmadığının bir göstergesi olduğunu söyleyen Kocaoğlu, "En başta siyasi anlamda temsil edilme oranımız çok az. Çok çalıştığımız halde emeğimizden aldığımız pay düşük. Eğitimle ilgili sıkıntılarımız var. Ancak bizler dayanışma içinde, her geçen gün güçlenerek gücümüzü ispatlamalıyız. İzmir her konuda olduğu gibi kadın erkek eşitliği, kadın hakları konusunda da Türkiye'ye örnek oluyor" diye konuştu. Karşıyaka'da açılan bu ikinci merkezin sevindirici olduğunu her ilçede bu merkezlerin sayısının artmasını arzuladıklarını belirten Kocaoğlu, "Bu merkezlerden eğitim seviyesi yüksek kadınlarımızın da yararlanabileceğini düşünüyorum. Çünkü onlar şiddeti dillendirmekte zorlanıyor" dedi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü düzenledikleri festivalle bir şenlik havasında kutladıklarını belirten Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Festival kapsamında kadınlarımızın el emeği göz nuru eserlerini sergileyebilecekleri Kültürpark 4 No'lu Hol'de stantlar açtık. Etkinliklerimizin büyük ilgi görmesi beni mutlu etti. Birlikteliğimizin, birbirimize olan desteğimizin artarak devam etmesini diliyorum"