Yıldırım Belediyesi, Sağlık Ve Cenaze Hizmetlerinde Örnek Oldu

Yıldırım Belediyesi sağlık ve cenaze hizmetlerinde Türkiye'ye örnek oldu

Yıldırım Belediyesi, Sağlık Ve Cenaze Hizmetlerinde Örnek Oldu
Yıldırım Belediyesi sağlık ve cenaze hizmetlerinde Türkiye'ye örnek oldu. Sosyal güvencesi olanlarla birlikte yoksullara da hizmet veren Yıldırım Tıp Merkezi 2009 yılında 167 bin kişiyi tedavi ederken, 7 aracıyla tam teşekküllü hizmet veren cenaze ekibi ise 3 bin 200 kişinin defnedilmesinde yardımcı oldu. Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, 4441602 numaralı sağlık hattıyla hasta olan vatandaşların ayağına doktoru götürdüklerini söyledi.
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, sağlık ve cenaze hizmetlerinin birinci öncelikleri olduğunu belirterek, "Yıldırım Tıp Merkezi SGK'lı vatandaşlarımızın yanısıra yoksulların da ücretsiz tedavisini yapıyor. 2009 yılında 167 bin hasta tedavi edildi. 5 bin 189 röntgen, bin 538 ultrason, 67 bin laboratuar tetkiki yapıldı, 45 bin 600 acil hastaya müdahale edildi. Randevu sistemiyle çalışan Yıldırım Tıp Merkezi'nde kadın doğum, çocuk, dahiliye, kulak burun boğaz, göz, radyoloji ve diş uzmanları görev yapıyor. Tetkik ve tedavi ücretlerinde SGK'lılardan fark alınmıyor. Yoksullara da ücretsiz hizmet veriyoruz" dedi.
4441602 sağlık hattıyla gerektiğinde hastaların ayağına doktoru ulaştırdıklarını anlatan Başkan Keskin, "Sağlıkta ve cenazede Türkiye genelinde örnek teşkil edecek hizmetler veriyoruz. İnsanlara sağlığında olduğu gibi cenazelerinde de yardımcı oluyoruz. 7 cenaze aracımız var. Doktorumuz ölüm raporunu olay yerinde bilgisayardan çıktı alarak veriyor. Cenaze levazımatını, mezar tahtasını, cenaze aracını, camilerden insanlarımızı mezarlığa götürecek otobüs hizmetini ücretsiz veriyoruz. 2009 yılında 3 bin 200 kişiye cenaze hizmeti verildi. Ayrıca cenaze evlerine akşamları 50 kişilik acı ekmek tabir edilen yemek götürüyoruz" diye konuştu.
Özgen Keskin, Yıldırım'da gıda mühendislerinden oluşan sağlık ekibinin işyerlerini denetlediğini ifade ederek, "Vatandaşlarımız alışveriş yaparken müsterih olsunlar. Denetim ekibimiz bin 600 işyerini denetledi. Toplu tüketim, satış yeri ve imalathanelerden kurallara uymayan 62'sine cezai müeyyide uygulandı. Hijyene uymayanları bize ihbar etsinler. Gerekli denetim ve işlemleri yapıyoruz" şeklinde konuştu.
Yıldırım Tıp Merkezi'ne gelen hastalar ise Başkan Özgen Keskin'e hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler. Başkan Keskin ise, hastaları kliniklerde ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.