Sağlık-sen'den Tasarı Tepkisi

Bayburt Sağlık-Sen İl Temsilcisi Fikret Lökoğlu, yaptığı yazılı açıklamayla sözde Ermeni Soykırım Yasa Tasarına tepki gösterdi

Sağlık-sen'den Tasarı Tepkisi
Bayburt Sağlık-Sen İl Temsilcisi Fikret Lökoğlu, yaptığı yazılı açıklamayla sözde Ermeni Soykırım Yasa Tasarına tepki gösterdi. Lökoğlu, "Bize Yaptıkları Soykırım Suçlamalarını O Dönemde Yapan Ermeniler Olmuştur. Yakın Zamanda Ermeni Terör Örgütünün Katlettiği Diplomatlarımızı Unutmadık" dedi.
"Sözde Ermeni katliamı ile ilgili olarak ABD'de kabul edilen yasa, Ermeni halkının tarihi bir gerçeğini tespit için hazırlanmamıştır" diyen Lökoğlu, açıklamasında şunları kaydetti; "Bu teşebbüs, ABD'de yaşayan azınlığa yönelik çirkin bir politika gösterisinden başka bir şey değildir. Ne yazık ki, milletimiz aleyhine düzenlenen bir takım oyunlar yalnız ABD'de değil, Avrupa ülkelerinde de zaman zaman karşımıza çıkmaktadır. Uzun yıllardır, dost dediğimiz ülkelerce yürütülen bu ve benzeri faaliyetler hedefine ulaşmamış, böylece çirkin emelleri sahiplerinin kucağında kalmıştır, kalacaktır da."
Anadolu'da bir Ermeni zulmü yaşandığını ve Ermenilerin binlerce Müslüman'ı katlettiğini söyleyen Lökoğlu, "Hatta Anadolu'dan kaçan Ermenilerin, Azerbaycan'ın Salmas, Hay ve Urmiye şehirlerinde en az 10 bin kişiyi katlettiğini biliyoruz. Dünyanın belli başlı merkezlerinde katlettikleri Türk diplomatlarını da unutmadık. Türkiye, Ermeni terör örgütlerinin, 1973â€"1984 yılları arasında yurt dışındaki Türk temsilciliklerine düzenledikleri saldırılarda 41 vatandaşını kaybetmiştir." Diye konuştu.
Lökoğlu, "Yakın zamana kadar Türklerin çoğunlukta olduğu Erivan'da Türk yoktur. Kendisini koruyanları bile öldürecek kadar cani bu Ermenileri ve onlara arka çıkanları Milletimiz asla unutmayacaktır." ifadelerini kullandı.
Lökoğlu, açıklamasının sonunda, tasarının, Türkiye-ABD ilişkilerine büyük ve kalıcı zarar vereceğini ve ilişkilerde ciddi bir krize yol açacağına dikkat çekti.