Marev'den Öğrencilere Ücretsiz Kurs Desteği

2010'u eğitim yılı ilan ederek bir çok projeyi hayata geçiren ve kısa adı MAREV olan Gaziantep'te Yaşayan Mardinliler Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı, sınavlara hazırlanan öğrencilere ücretsiz kurs desteği veriyor

Marev'den Öğrencilere Ücretsiz Kurs Desteği
2010'u eğitim yılı ilan ederek bir çok projeyi hayata geçiren ve kısa adı MAREV olan Gaziantep'te Yaşayan Mardinliler Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı, sınavlara hazırlanan öğrencilere ücretsiz kurs desteği veriyor.
SBS'ye hazırlanan öğrencilere ücretsiz kurs desteği veren MAREV, verdiği eğitimde özel okulları aratmıyor. Bire bir eğitimin verildiği kurslarda çeşitli nedenlerle dershanelere gidemeyen öğrenciler ücretsiz eğitim alıyor. Bütün branşlarda konunun uzmanı öğretmenler tarafından küçük gruplar halinde ve bire bir eğitim sistemiyle SBS'ye hazırlanan öğrenciler aldıkları eğitimden mutlu.
Gaziantep'te eğitimin her alanında ellerinden gelen destekleri vermeye devam edeceklerini ifade eden MAREV Yönetim Kurulu Başkanı Osman Demirci, "Bizler Gaziantep'te Yaşayan Mardinliler Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı olarak bu yılı eğitim yılı ilan etmiş ve eğitim seferberliği başlatmıştık. Şu anda vakfımızın öncülüğünde Her Okula Bir Çeşme Kampanyası, Okullarımıza Kitaplık Kampanyası ve üniversitede okuyan öğrencilere Burs Seferberliği adı altında yürüttüğümüz çalışmalar devam ediyor" dedi.
Demirci, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu kampanyaların dışında vakıf merkezimizde hafta sonları mali durumu iyi olmayan veya çeşitli nedenlerden dolayı dershaneye gidemeyen SBS ve YÖGESE sınavlarına hazırlanan öğrencileri kapsayan ücretsiz kurslarımız bulunmakta. Bu kursların temel amacı öğrencilerin sınavlara hazırlanmasına katkı sağlamak. Kurslara devam eden öğrencilerin büyük bir bölümü Gaziantepli vatandaşlarımızın çocukları, diğer bölümleri ise çevre illerden göçle gelen ailelerin çocuklarından oluşmakta. Verilen kurs eğitimi küçük guruplardaki çocuklarla bire bir öğretmen tarafından verilen kurslar olarak tasarlanmıştır. Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Fizik, Kimya. Biyoloji, Sosyal Bilgiler gibi temel dersler yanında öğrencilerin el becerilerini geliştirmeye yönelik eğitimlerde yine gönüllü öğretmenlerimiz tarafından verilmektedir. Temel hedefimiz yaşadığımız kentin kalkınmasına ekonomik anlamda olduğu kadar eğitim, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da katkı sağlamak. Gaziantep ve bu kentte yaşayanların hepsi güzellikleri hak ediyor. Vakfımız eğitim alanında daha büyük çalışmalara da imza atmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki günlerde kentimiz için büyük sorun teşkil eden bu konularla ilgili yapacağımız çözüm çalışmalarımızı kamuoyu ile paylaşacağız."