Küçükler'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı:

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Dünya Kadınlar Günü'nün, kadın haklarının kazanılması sürecinin hatırlanması için özel bir gün olduğunu söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü' münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, 8 Mart'ın kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olma mücadelesinin başlangıcı olarak ta kabul edildiğini söyledi. Küçükler, "Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişme, kadına ayırdığı yer ve ona duyduğu saygı, verilen hak ve sorumluluklarla ölçülür. Ülkemizin her kesiminde giderek güçlenen ve sesini duyuran Türk kadını, uygar ve gelişen ülkemizin temel dokusudur. sorumlulukları eşit olarak paylaşmalı, kadını ve erkeği ile omuz omuza yer almalıyız. Ülkemizin kadına karşı ayrımcılığın ortadan kaldırılması konusunda son yıllarda gösterdiği duyarlılık artmış ve bu çerçeve de önemli yapısal ve yasal düzenlemeler yapılmıştır. Avrupa Birliğine üyelik sürecini yaşayan ülkemiz, kadın erkek eşitliği ve kadının insan hakları konularında önemli ilerlemeler kaydetmiştir" dedi.
KADINLARIMIZIN DEĞİŞİK SEKTÖRLERDE STATÜ SAHİBİ OLARAK TEMSİL EDİLDİĞİNİ GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUZ
Kadınların sosyal hayata daha etkin bir şekilde katılmalarını isteyen Başkan Küçükler, şunları kaydetti; "İlimizde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri duyarlılık sergilemektedir. Bugün kadınlarımızın değişik sektörlerde statü sahibi olarak temsil edildiğini görmekten mutluluk duyuyoruz. Bu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün işaret ettiği cumhuriyetimizin çağdaşlaşma hedeflerine ulaşmanın en önemli göstergelerinden biridir. Kız çocuklarımızın ve kadınlarımızın eğitimin her kademesine daha fazla katılması dolayısıyla toplumsal hayatın her alanında daha fazla rol alması için sürdürdüğümüz çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Aile kurumunun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamak, kadın-erkek hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu düşüncelerle her türlü ayrımcılığın sona erdiği, kadınların kültürel, ekonomik ve siyasi hayatta hak ettikleri yer aldığı bir dünya temennisiyle başta şehit ve gazi anneleri, eşleri olmak üzere bütün kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum."