Kastamonu Cezaevinde Kadınlar Günü Eğlencesi

Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Kastamonu Kapalı Cezaevi'nde kalan bayan hükümlülere yönelik eğlence programı düzenlendi.

Kastamonu Cezaevinde Kadınlar Günü Eğlencesi
Cezaevi spor salonunda yapılan etkinliğe katılanları cezaevi personeli karanfillerle karşıladı. Programa TBMM eski Başkanı Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan, Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı Başkanı Gülgen Dural, Kastamonu Valisi Mustafa Kara'nın eşi Ayten Kara, Kastamonu Cezaevi Müdürü'nün eşi Tülay Tuncer, hakim ve savcı eşleri, vakfın gönüllüleri ve Kastamonu'daki kadın derneklerinin yöneticileri katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ses sanatçılarının sahne aldığı etkinlikte unutulmaz bir gün yaşayan hükümlü bayanlar bir taraftan seslendirilen şarkılara eşlik ederken diğer taraftan oyun havalarında ise kendilerini unutmayan vakıf yöneticileriyle birlikte karşılıklı oynadılar.
Etkinlikler çerçevesinde cezaevinde kalmakta olan hükümlülerin yaptıkları el emeği ürünlerin bulunduğu sergiyi de gezen konuklar, yapılan ürünleri satın alarak katkı sağlamaya çalıştılar.

Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı Başkanı Gülgen Dural, kadının dünyanın en yüce varlığı olduğunu belirterek, "Çünkü kadın anadır. Vakfımız gönüllülerle birlikte çalışıyor. Dünyaya gelen ve hayatını kaybeden herkese hizmet ediyoruz. İnsanlarını en hayırlısı insana hizmet edendir sözünü benimsiyoruz. Buraya gelirken kadın hükümlülerin bizlerden istedikleri hediyeleri getirdik. 22 kadın kader mahkumumuz için, 22 battaniye, 22 nevresim takımı, 22 eşofman, ütü masası ve çamaşır makinesi
getirdik. Bize çok yakından ilgi gösteren cezaevi personeline ve Kastamonu halkına çok teşekkür ederim" dedi.

TBMM eski başkanı Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan ise, "İnsan yaşamının birçok döneminde olumlu pek çok olayla karşılaşabildiği gibi, olumsuz ve kendi yaşamını zorlayan olaylarla da karşılaşabiliyor. Bu mekan olumsuzluklarla karşı karşıya kalmış kadınlarımızla bizi bir araya getiren, buluşturan bir yer. Önemli olan burada kaldıkları süre içerisinde, zamanlarını çok iyi değerlendirmeleridir. Geleceğe dönük olarak kendilerinin gelişmesine katkı verecek çalışma içerisine girmeleri gerekir. Yoksa kendi
hayatına hiçbir şey katmadan da buradaki sürelerini geçirebilirler" diye konuştu.