Kadınların Eyleminde Bir Annenin Zor Anları

Adana'da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle eyleme 9 yaşındaki kızıyla birlikte katılan bir kadın, çocuğu eylemden sıkılınca zor anlar yaşadı.

Kadınların Eyleminde Bir Annenin Zor Anları
Eylem alanından gitmek için gözyaşlarına boğulup yerlere yatarak saçlarını yolan küçük kızın annesi, "Kızım bütün yıl boyunca ezilen, sövülen biziz. Bugün eyleme katılmayıp ne zaman katılacağız" diyerek kızını ikna etmeye çalıştı.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" Adana'da kadın kuruluşlarının etkinlikleriyle kutlandı.
Mimar Sinan Açık Hava Amfisi önünde toplandıktan sonra polis noktasından geçip Uğur Mumcu Meydanı'na doğru kadınlar slogan atarak yürümeye başladı. Ancak elinde pankartlarla günü kutlamaya gelen Hediye Biter (42) isimli kadın, 9 yaşındaki kızı Ceren'e bakacak kimse olmadığı için yanında getirmek zorunda kaldı. İlk başlarda annesi ile birlikte eylem alanında neşeli dakikalar geçiren Ceren eylemin başlamasıyla birlikte sıkılarak alandan gitmek istedi. Polis aramasından geçtikten sonra gözyaşlarına boğulan
Ceren, "Anne gidelim ben sıkıldım" diye ağladı.

Annesini gitmek için ikna edemeyen Ceren daha sonra kendini yerlere atarak saçlarını yolmaya başladı. Annesi Ceren'i öperek ikna etmeye çalışsa da Ceren bir türlü ikna olmadı. Elinde döviz taşıyan genç kadın, kızının ağlaması ve kendisine vurması üzerine ne yapacağını şaşırdı. Evde kimse olmadığı için eyleme getirmek zorunda kaldığını belirten Hediye Biter, kızını bir türlü ikna edemedi. Ceren gitmek için dakikalarca gözyaşı döktü. Anne kızını ikna etmek için, "Bak kızım biz bütün yıl eziliyoruz, dayak
yiyoruz, sövülüyoruz. Biz bugün eylem yapmayıp da ne zaman eylem yapacağız" dedi. Ancak Ceren bir türlü ikna olmadı. Küçük Ceren, annesini eylem alanından çıkararak eve gitmesini sağladı.