Hakkari'de 8 Mart Etkinlikleri

Hakkari KESK Şubeler Platformu Kadın Komisyonu tarafından düzenlenen '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü' renkli görüntülere sahne oldu.

Öğretmenler evi lokalinde düzenlenen etkinliğe katılan kadınlara kapıda çikolata ikram edildi. Yaklaşık 200 yakın davetlinin katıldığı etkinlik, ölen kadınların anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardında başladı. KESK Kadın Komisyonu adına 8 Mart'ın anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Rahima Alçiçek, kadınlar olarak yüzyıllar boyu ezildiklerini ve yok sayıldıklarını belirtti. Alçiçek, "Kadınlar olarak sömürdük, şiddete uğradık, savaşların mağduru olduk, tecavüze uğradık, göç
ettirildik. Emekleri tarihe gömülü kadınlar olarak yüzyıllardır eşitsizliği yaşıyoruz. Emeği sömürülen özgürlük alanı kısıtlanan kadınlara ucuz ve görülmeyen emeğin sahibi kadınlara, yüzlerce özgürlükçü kadın tutsaklara gençliğini yaşamamış Ceylan Önkol'a, KESK'e bağlı Ses üyesi hemşire Dilek Daştanoğlu'nun şahsında kadın bedenine yönelik şiddete hayır diyoruz" şeklinde konuştu.
KESK Kadın Komisyonu üyesi Sabiha Gültekin ise, "Kadınlar olarak barışın ve doğruluğun hakim olduğu yeni bir dünya sizinle birlikte yeniden kurmak istiyoruz" dedi.
Günün anlamını belirten şiirlerin okunmasının ardından dünya kadınları için hazırlanan bir slayt gösterimi yapıldı. Kadınlar daha sonra yerel sanatçı Fuat Ege'nin söylediği birbirinden güzel şarkılar eşliğinde halay çekti.