Gizli tanıklara ikna operasyonu

Erzincan'daki Ergenekon yapılanmasını deşifre eden gizli tanıkları, CHP'nin yönlendirmek için devreye girdiği iddiaları giderek güçleniyor.

Gizli tanıklara ikna operasyonu
CHP'li Ahmet Ersin'in Erzincan'daki Ergenekon soruşturmasının gizli tanığı 'Munzur'la görüştüğünün ortaya çıkmasının ardından bir başka CHP Milletvekili Erol Tınaztepe'nin de gizli tanıklarla temas kurduğu belirlendi. Vekillerin girişimlerinin ardından gizli tanıkların verdikleri ifadeden vazgeçeceğine dair haberler yapılması CHP'nin yargıya müdahalesi olarak yorumlandı. Vekillerin görüştüğü gizli tanıklardan 'Munzur'un, bir televizyonun canlı yayınına katılacağı öğrenildi.

KAYITLAR SİLİNMİŞ

Albay Dursun Çiçek imzalı 'Darbe Andıcı'nı uygulamakla suçlanan Başsavcı İlhan Cihaner'in tutuklanmasından sonra Erzincan'a giden CHP'li Ahmet Ersin, otelde gizli tanık tanıkla görüştüğünü önce yalanladı, ardından 'gizli tanık olduğunu bilmiyordum' diyerek kabul etti. Ersin, "Eşinden boşanacakmış onu görüştük. Gizli tanık olduğunu sonradan öğrendim" dedi. Ersin'in gizli tanıkla görüştüğü otelin güvenlik kamera kayıtlarının ise silindiği ortaya çıktı. Haberler üzerine soruşturma başlatan savcılığın el koyduğu kayıtların silindiği, görüntülerin kurtarılmasına çalışıldığı öğrenildi.

CHP'li Ersin'in Erzincan'daki temaslarının ardından 'Munzur'un da içinde bulunduğu gizli tanıkların Ankara'ya getirileceği yönündeki iddialar ise doğru çıktı. Cihaner'in yakını olduğu belirtilen ve Erzincan'da pavyon işleten D.K'nın, 'Munzur'un da aralarında bulunduğu bazı gizli tanıkları Ankara'ya getirdiği belirlendi. Star gazetesinin haberine göre, gizli tanıklar, Ankara Şehirler Arası Otobüs Terminal'inde (AŞTİ) bir gazetenin muhabiriyle görüştü.

TINAZTEPE DE DEVREDE

Gizli tanıkların CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe'yle bir araya geldiği ise aynı gazetede dün haber olarak yeraldı. Habere göre gizli tanıklarla görüştüğünü kabul eden Tınaztepe, "Önceden baskı ile ifadelerinin alındığını, yeni ifade vermek istediklerini bildirdiler. Bana gezmeye geldiklerini söylediler. Onlara en iyisi gidin mahkemede ifade verin dedim. İsimlerini bile sormadım" dedi.