Esenyurt'ta Demokrasi Semineri

Esenyurt AkParti İlçe Teşkilatının düzenlemiş olduğu “Türkiye'de Demokrasi'nin Tarihsel Gelişimi” konulu seminere Gazeteci Yazar Nazlı ILICAK konuk oldu.

Esenyurt'ta Demokrasi Semineri
Esenyurt Nikah Sarayı Konferans Salonunda gerçekleşen “Türkiye’de Demokrasi’nin Tarihsel Gelişimi” konulu seminer partililerden büyük ilgi gördü. Gazeteci Yazar Ilıcak’ın konuşmacı konuk olduğu seminere Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu Eşi Rabia Kadıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Şenay Değer Eşi Nurhan Değer ile birlikte katılırken, Belediye Başkan Yardımcısı Gürbüz Süleymanoğlu, belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kollarının yanı sıra, çok sayıda partili katıldı. Türkiye’nin yakın tarihine değinen Ilıcak, darbe ve muhtıralardan söz ederken, AK Parti hükümetinin dik durmasına dikkat çekerken, seminer daha sonra soru-cevap şeklinde devam etti. Program sonunda Bayan Kadıoğlu Nazlı Ilıcak’a çiçek takdim ederek, teşekkür etti.

Değer: Nazlı Hanım’ı hep dik gördük

Program açılış konuşmasını yapan AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, programımıza aldığımız seminer ve konferans faaliyetlerinin ilkini bu akşam Türkiye’de geçmişten günümüze demokrasi anlamında neler yaşandı, konulu seminer düzenleyerek başladık.Türkiyede’ki demokrasi serüveninde ilk akla gelen bu konudaki çalışmaları, fikirleri ve engin tecrübeleri bulunan Nazlı ILICAK hanımefendiyi davet ettik” dedi. “Başbakanımızın bir tabiri var Ak Parti ailesi olarak dikleşmeden dik duralım” sözünü hatırlatan Başkan Değer, “Biz de Nazlı Hanım’a bu manada demokrasi savuculuğu noktasında şuana kadar hep dik gördüm. Bir çok erkek yazarda göremediğimiz şekilde demokraside militarizme karşı hakikaten çok sağlam bir duruş sergiledi. Hayatında bu şekilde örnekleri çoktur. Bu gibi yazarlarımız sayesinde bizler Türkiye’de demokrasinin aydınlanmasının yönünde çok şeyler öğrendik ve bundan sonra da öğreneceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin yakın tarihinden söz eden Gazeteci Yazar Nazlı Ilıcak, “Türkiye’nin geçmişi Askeri darbelerle iç içe girmiştir. Bugün ise bir dönüm noktasındayız. AK Parti’ye buradan teşekkür etmek istiyorum. Çünkü, geçmişte darbe ile muhatap olan siyasetçilerimiz gerekli dik durmayı gösteremedi. 27 Mayıs 1960 yılında siyasilere yasak getirildi. 10 yıl yasak konmuştu ve 1969 yılında Anayasa değişikli meclisten geçti. Senatoya kadar gelen yasakların kaldırılması olayında Süleyman Demirel Askerimizin hassasiyetine saygı gösterelim diyerek, geri çekti. Türkiye bu noktalardan bu güne geldi. Cumhurbaşkanı seçiminde AK Parti bir açıklamayla Askerin hassasiyetinin karşısında durdu” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu’na da atıfta bulunan Nazlı Ilıcak, “Darbeye karşıyız dediler ama, darbeyi işaret eden ve Ergenekon’u savunacak belgeler ortaya koydular. Türkiye bir dönüm noktasından geçiyor ve burada AK Parti direniyor. HSYK Ergenekon savcılarını görevden almak istediler. AK Parti öyle bir noktaya geldi ki, yargı reformu yapmak zorunluluğunu hissetti. Darbelerden sonra öyle bir rejim kurulmuş ki ülkemizde, biri Çankaya ve diğeri yargıçlardır. Dikkat ederseniz yargıçlar Cumhurbaşkanını seçiyor. Şimdi böyle bir süreç olunca bunlar yargıyı ele geçirmek istiyorlar diyorlar. Referandum gözüküyor ve %50’nin üzerinde oy çıkarsa AK Parti prestij kazanacaktır. Madem ki, milli irade ve Türk milleti karar veriyor, bu dikkate alınacaktır. AK Parti Anayasa değişikliği yapamaz, çünkü Laiklik karşıtı olarak nitelendirildi. Anayasa 367 oyla meclisten geçerse referanduma gerek yok. Bunun altında olursa referandum olacak. Fakat Başbakan Tayyip Erdoğan ben referanduma gitmek istiyorum diyor. Neden Anayasa Mahkemesine güvenmiyor ve mahkeme istediği gibi karar vereceğini düşünüyor. Buradaki amaç ve mesele Anayasayı ele geçirmek değil, Anayasa Mahkemesi’nin eşitliğini sağlamaktır” diye konuştu. Programın ilerleyen saatlerinde seminer soru ve cevap
şeklinde devam etti.

Esenyurt'ta Demokrasi Semineri