Esenyurt “Dünya Kadınlar Günü” programı

Kadıoğlu: “Bizim Yolumuz Adalet Yoludur”

Esenyurt “Dünya Kadınlar Günü” programı
Esenyurt’lu kadınların akınına uğrayan “Dünya Kadınlar Günü” programında konuşan Başkan Kadıoğlu eşit haklara sahip çıkılmadığı ülkemizde, Adalet ve Kalkınma Partisi’ni kurarak, “Adalet dağıtmaya geldik. Siz kadınlarımız haklarınıza sahip çıkın” diyerek, kadınların dünya kadınlar gününü kutladı.

Esenyurt belediyesinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü arefesinde düzenlediği programa ilçe kadınları büyük ilgi gösterdi. Belediye Kültür Merkezi’nde dün gerçekleşen programda sahne alan Ünlü Sanatçı Nihat Doğan’ın söylediği türkülerle coşan kadınlar, özel günlerinde hatırlanmanın tadını çıkardılar. Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun evsahipliği yaptığı programa AK Parti İlçe Başkanı Şenay Değer, Belediye Başkan Yardımcısı Gürbüz Süleymanoğlu, Başkan Danışmanı Hatice Sayan, kadın meclis üyeleri, AK Parti kadın ve gençlik kolları üyeleri de katılanlar arasında yer aldı. Günün anlamını içeren konuşmalarla başlayan program, daha sonra yerini belediye kadın tiyatrocularının tiyatro oyununa ve daha sonra ise sanatçılar eşliğinde eğlenceye bıraktı. Program sonunda felekten bir gün çalan kadınlar, hediyelerle yolcu edildi.
Tüm dünyada kutlanan “Dünya Kadınlar Günü” Esenyurt ilçesinde de bir gün önceden kutlanmaya başladı. Özel günleri halkıyla birlikte kutlamayı ve onlarla paylaşmayı tercih eden Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü arefesinde düzenlediği kutlama kadınlardan büyük ilgi gördü.

Kadınların özel günlerini tebrik eden Başkan Kadıoğlu yaptığı konuşmasında, 1982 ihtilalinden ve 2004 yılı öncesinden söz ederek, “Ülkemizde adaletsizlik almış başını gidiyordu. Ülkemizde kimse kendi dilini konuşamaz hale gelmişti. Osmanlı 600 yıllık yönetiminde kimseye dilini değiştirmedi. Onun için Adalet ve Kalkınma Partisi’ni kurduk ve bizim yolumuz adalet yoludur” dedi. “Önce bu ülkede Anamızın ayaklarının altını Cennet görecek ve onları koruyacak bir mekanizma gereklidir” diyen Başkan Kadıoğlu, “İnsanları birbirine düşürmeyen, hoşgörülü bir yapıyı oluşturmamız lazım. Dün çarşaflıya rozet takanlar, bugün o Anne’nin başörtüsü olan çarşafı yırtıyorlar. Senin o yırttığın çarşaf değil bez parçasıdır. Devrimleri yapan Mustafa Kemal Kemal Atatürk başörtüyle ilgili hiçbir şey yazmamış. Çünkü, o başörtüye uzanan gavur askerinin kolu kırılıp atılmıştı ve Atatürk analarımızın başörtüsüne uzanan ellerin kırılacağını çok iyi biliyordu” diye konuştu. Özgürce yaşamak herkesin hakkıdır diyen Başkan Kadıoğlu, “Hangi sahada özgürce yaşamak istiyorsanız, bu sizin en doğal hakkınızdır. Anayasa’yı referanduma sunacağız. Referandumda haklarınıza sahip çıkmak için oy kullanın. Bugün sizin gününüz Tv.leri iyi dinleyin. Utanmadan neler konuşacaklardır. Sizler buradan dışarı çıkınca gerçekleri anlatmak için yola koyulmalısınız. Herkese gerçekleri anlatmalısınız. Önümüzdeki seçimlerde bu yapıyı düzeltmek siz analarımızın elindedir. Çocuklarınıza karşı buynunuzun borcudur. İşgalcilere karşı gelecek nesillere borcunuzu ödeyin” diyerek, tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutladı.