Çorum, Itb Berlin Fuarı'nda Tanıtılacak

Çorum Valisi Mustafa Toprak, ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı'nda Çorum'un sahip olduğu turizm değerlerinin dünyaya tanıtılacağını belirterek, 'Tarihi değerlerimizin dünya turizm sektörüne tanıtılmasının ardından Çorum'da bu sektörde hak ettiği yeri alacak' dedi

Çorum Valisi Mustafa Toprak, ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı'nda Çorum'un sahip olduğu turizm değerlerinin dünyaya tanıtılacağını belirterek, "Tarihi değerlerimizin dünya turizm sektörüne tanıtılmasının ardından Çorum'da bu sektörde hak ettiği yeri alacak" dedi.
Almanya'nın Berlin kentinde 10-14 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı'nda YHKB üyesi Amasya, Samsun, Çorum ve Tokat illerinin tanıtılacağını belirten Vali Mustafa Toprak, fuarda başta UNESCO Dünya Miras Listesi'nde olan ''Hattuşa'' ile Avrupa Müze Formu Komitesi'nce birinci aşamayı geçen Çorum Müzesi'nin tanıtılacağını açıkladı.
Fuarın Çorum'un tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Vali Toprak, fuara Çorum'un davet edilmesinde Çorum Müzesi'nin Avrupa Yılın Müzesi değerlendirmesinde birinci aşamayı geçerek Finlandiya'ya davet edilmesinin etkili olduğunu belirtti. Vali Toprak, "Fuarda Çorum turizmine ait Almanca ve İngilizce tanıtım CD'si, broşürler ve diğer dokümanlar ile tanıtım çalışması yapılmasının yanı sıra valiliğimiz girişimiyle Türkiye standında Hattuşa, Yazılıkaya Tanrılar Alayı ve IV. Tutalya maketleri ile
Hüseyin Dede Vazosu resmi için yer ayarlanmış, dev ekranlarda dönüşümlü Çorum Müzesi'nin tanıtımına yer verilmesi programlanmıştır" diye konuştu.
ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı'nda Türkiye'nin partner ülke olduğunu dile getiren Toprak, bundan dolayı fuarda geniş bir stant açılarak Türkiye'nin tüm turizm değerlerinin tanıtılacağını, fuara Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılacağını sözlerine ekledi.