Ceylanpınar Belediyesinden Sel Riskini Azaltma Projesi

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçe Belediyesi tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği (AB) tarafından finansman destekli 'Kepez Tepeleri Kaynaklı Taşkın Koruma Projesi' inşaat temel atma töreniyle start aldı

Ceylanpınar Belediyesinden Sel Riskini Azaltma Projesi
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçe Belediyesi tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği (AB) tarafından finansman destekli "Kepez Tepeleri Kaynaklı Taşkın Koruma Projesi" inşaat temel atma töreniyle start aldı.
Ceylanpınar Belediyesi'nin Kepez Tepeleri havzasındaki taşkın suların kapalı tahliye kanalları ile ilçedeki, Antep Deresi'ne bağlanmasını sağlayacak "Kepez Tepeleri Kaynaklı Taşkın Koruma Projesi"nin inşaat temel atma törenine Ceylanpınar Kaymakamı İlker Özerk Özcan, Belediye Başkanı İsmail Arslan, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sözleşme bedeli 1 milyon 722 Euro olan projenin 6 ay içinde bitirilmesi planlanırken, projeyle ev ve iş yerlerine su baskınlarının engellenip, muhtemel bir sel riskinin zararları önlenmesi öngörülüyor. Muhtemel bir sel riskini ortadan kaldırmak için Kepez Tepeleri havzasında biriken yağmur sularının 10 kilometre uzunluğunda yağmur suyu drenaj kanalarıyla ilçedeki Antep Deresine bağlanacağını bağlanacak. Belediye Başkanı İsmail Arslan, "2006 yılında ilçemizde meydana gelen sel felaketinin etkilerini ortadan kaldırmak, en aza indirgemek amacıyla belediye olarak projeler gerçekleşirdik. Bu projemizle ilçemizin bir daha sel felaketine maruz kalma riskini ortadan kaldırıyoruz" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından temel atma töreniyle projenin yapım işini üstlenen Zitaş Zülfikar İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından projenin inşaat işinin startı verildi.