Yaşar Kemal İsveç'te Hayranlarıyla Buluştu

Ünlü romancı, senaryo ve öykü yazarı Yaşar Kemal İsveç'te hayranlarıyla buluştu

Yaşar Kemal İsveç'te Hayranlarıyla Buluştu
Ünlü romancı, senaryo ve öykü yazarı Yaşar Kemal İsveç'te hayranlarıyla buluştu. Yaşar Kemal'in yakın arkadaşı olan ve İsveç'te yaşayan yazar, gazeteci, rejisör ve fotoğraf sanatçısı Güneş Karabuda'nın ünlü yazarla arkadaşlıkları sırasında çektiği fotoğraflar, Fransa'nın başkenti Paris'in ardından Stockholm'de sergileniyor.
Bu etkinlik için Stockholm'e gelen Yaşar Kemal, ayağının tozuyla kokteyl verilen 'CFF Fotoğrafçılar Merkezi'ne geldi. Büyükelçilik tarafından verilen kokteyle çoğunluğu İsveçli olan sanatçılar, milletvekilleri, yazarlar, eski Büyükelçiler ve basın mensupları katıldı.
Kokteylde hayranları Yaşar Kemal ile fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı. 87 yaşındaki ünlü yazar, kokteylde neşeli tavırlarıyla dikkat çekerken, hayranlarıyla şakalaştı.
Kokteylin açılış konuşmasını Büyükelçi Zergün Korutürk yaptı. Yaşar Kemal'in ünlü bir yazar ve gazeteci olduğunu anlatan Büyükelçi, yazdığı romanlardan bahsetti ve İsveç'te onun yazdığı 'teneke' adlı oyunun sahnelendiğini söyledi.
Yaşar Kemal'in 50 yıllık arkadaşı olan Güneş Karabuda ve Barbro Karabuda'nın, kitaplarının çevrilmesinde büyük etkilerinin olduğunu söyleyen Korutürk, Anadolu Sanat ve Kültür merkezi Başkanı Gülseren Ergun Enström'e teşekkür etti.
Fotoğrafı sergisi için haftalarca çalışma yapan Gülseren Enström, sergi hakkında bilgiler vererek, "Bildiğiniz gibi bu sene Fransa' da bir çok etkinlik oldu. Bu fotoğrafları çeken Güneş Karabuda İsveç' te yaşıyor. Arkadaşlarımızla bunun kararını verdik. Bu sergiyi gerçekleştirdik. Bu etkinliği yapmamızda yardımlarını esirgemeyen Büyükelçiliğimiz'e, Kültür ve Turizm Müşavirliğimiz'e, Paris Kültür ve Turizm Müşavirliği'ne ve Türk Hava Yolları'na (THY) çok teşekkür ederim. Yaşar Kemal sadece Türkiye' de
değil İsveç'te de çok iyi tanınıyor. Onun eserleri hala okunuyor. Bu etkinlik ilk ve son olmayacak. Yeni etkinlikler yapmayı düşünüyoruz" dedi.
Yaşar Kemal' in onuruna verilen kokteyle 300'e yakın davetli katıldı. Kokteyl sonunda Yaşar Kemal hayranlarına veda ederek kaldığı otele döndü.