Rüzgarda yer kapacaklar
Rüzgâr santrali kurulmak için başvuru yapan şirketlerin evrakları oluşturulan ortak bir bir havuzda toplanarak bu kapsamda bir yarışma açılacak.

Buna göre, kurulu gücü 74,600 MW olan 730 proje için yatırımcılar bir yarışmaya girecekler ve verilecek ilanın ardından ne tanınan 10 günlük süre içinde projelerinde bazı değişiklikler yaparak bunu EPDK'ya iletecekler.
Elektrik Piyasası Kanunu'nun rüzgâr enerjisine dayalı üretim tesisi kurmak üzere yapılmış ak olan lisans başvurularına yönelik düzenlemesi çerçevesinde, 1 Kasım 2007'de başvurusu yapılan 683 ve bu tarihten önceki 47 proje olmak üzere, toplam 74,600 Megawatt (MW) kurulu gücündeki 730 proje hakkında karar verildiğini bildirdiler.
Hükümetin teşvik ettiği rüzgar santrallerine yönelik EPDK'ya 1 Kasım 2007'e olunca, Kurul değerlendirme sürecine girmişti. Yenilenebilir Enerji Yasası çerçevesinde verilen 5.5 euro/sent tutarındaki teşvikin daha da artırılmasına yönelik hazırlanan yasa tasarısı TBMM'den henüz geçmezken, yerli- yabancı birçok şirket bu alanda yatırım yapmayı planlıyor.
Yetkililerin verdiği bilgiye göre, rüzgar enerjisine dayalı üretim tesisi kurmak için lisans başvurusu yaparak, inceleme ve değerlendirme aşamasında bulunan tüm lisans başvuruları bir arada değerlendirilerek tek bir havuzda toplandı.
