Oscar ödülleri sahiplerini bekliyor

7 Mart Pazar gecesi '82. Oscar Ödül Töreni' ABD'nin Los Angeles kentinde 3500 kişilik Kodak Tiyatrosu'nda sahiplerini bulacak


Gecenin ana sunuculuğunu Steve Martin ve Alec Baldwin üstlenecek.

Daha önce 73 ve 75. Oscar ödüllerinin dağıtıldığı gecelerde de sunucu olarak sahneye gelen tecrübeli aktör Steve Martin'e eşlik edecek olan Baldwin, ilk kez Oscar gecesinin sunuculuğunu yapacak.

Hazırlıklar dört koldan hızla sürerken, dekor olarak kullanınalacak dev Oscar heykelleri de salondaki yerlerini aldı.

OSCAR ÖNCESİ NELER OLDU?

Oscar Ödül Töreni’ne katılan kadınların hazırlık sürecinde çektikleri işkeceler hiç de yabana atılır değil. Estetik ameliyatlardan takma kirpik uzmanlarına, son dakika liposuction operasyonlarından yastık destekli ayakkabılara Kırmızı Halı’nın en güzeli olmak için ünlü oyuncuların yapmayacağı şey yok.

Bunlardan bir kaçı;

*Jennifer Lopez’in kırmızı tilki kürkünden kirpik yaptırmasıyla bir kirpik akımı başlıyor. Madonna, 12.500 TL değerinde vizon kürkü ve pırlantadan bir kirpik yaptırdı,

*Bir tören öncesi Helen Mirren elbisesine girebilmek için bir aydır diyet yaptığını itiraf etti,

*Reese Witherspoon’un saçına altın spreyi sıkmasının ardından spor ışıklarının altında parlamanın bu yeni yöntemi uygulanmaya başladı,

*Son beş senenin en şık on kadını; Penelope Cruz, Angelina Jolie, Katherine Heigl, Heidi Klum, Helen Mirren, Keira Knightley, Michelle Williams, Maggie Gyllenhaal, Nicole Kidman ve Halle Berry.

KIRMIZI HALI TARİHÇESİ

Bugünkü Kırmızı Halı tarzını 1989-1990 yılları arasında The Accused filmindeki rolüyle Oscar’a layık görülen Jodie Foster belirledi. Aktris o yıl törene neredeyse üzerinden düşen bir elbiseyle katılınca Giorgio Armani ile yeni Akademi moda danışmanı Fred Hayman bundan böyle aktristleri kendilerinin giydireceğini açıkladı.

OSCAR HEYKELCİĞİ

Amerikan Film Akademisi'nin sekreteri ve yardımcı yönetmen Margaret Herrick'in ''Oscar Amca''sına benzediği için isminin ''Oscar'' olduğu yönünde rivayet bulunan altın heykelcik ise zorlu bir çalışmanın ürünü.

Boyu 34,29 santimetre (13,5 inç) ve yaklaşık 4 kilogram olan Oscar heykelciği, önce bir metal alaşımdan imal ediliyor, daha sonra bakır, nikel, gümüş ve son olarak da 24 karatlık altınla kaplanıyor.

Metro-Goldwyn-Mayer'in baş sanat direktörü Cedric Gibbons'ın tasarladığı heykelcik, Los Angeles'lı sanatçı George Stanley tarafından yapıldı.