Keskin Turizme Açılıyor

Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde bulunan Sulu Mağara ve Taş Mektep binasının restorasyonu için geri sayım başladı.

Kırıkkale İl Özel İdaresi, Keskin Kaymakamlığı, Keskin Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün ortak çalışmaları sonucunda ilçedeki Sulu Mağara'nın korunması amaçlı imar planı ve Taş Mektep binasının restorasyon projesine komisyon tarafından katkı payı yardımı yapılmasına karar verildi.
Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Keskin'in kültürel ve tarihi zenginliklerinin bulunduğuna dikkat çekerek, bu zenginliklerin gün yüzüne çıkartılması gerektiğini kaydetti.
Kırıkkale'nin tanıtımı yönünde sıkıntı çekildiğini, bu projelerle bu sıkıntıların atlatılacağına işaret eden Vali Güner, "Keskin ilçemiz tarihi ve kültürel yönlerin yoğun olduğu bir ilçemiz. Bu projelerin hayata geçmesiyle birlikte dışarıdan gelecek misafirlerimizi gezdirmeyi, şehrimizi tanıtma fırsatı bulmayı, bunun yanında bu eserleri turizmin hizmetine kazandırarak ekonomik katkı sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Proje hakkında bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın, Sulu Mağara'da Antik dönemde madencilik yapıldığı ve erken Hristiyanlık döneminde yeraltı şehri olarak kullanıldığını belirtti. Aydın "Kırıkkale de bir ilk olarak gerçekleştirilecek bu projeler ve ileri dönemlerde yapılacak benzer çalışmalar ile ilimizde bulunan kültür ve tabiat varlıklarının korunması, tanıtılması, restorasyonu konularında çalışmaların tamamlanması planlanmaktadır. Bu şekilde kültür ve tabiat varlıklarının turizmin
hizmetine kazandırılarak, ilimiz ekonomisine katkı sağlaması hedeflenmektedir. Bilgilerinize sunulur" diye konuştu.