Hız Göstergesi 140'a Takılı Kaldı

İzmir'in Bornova ilçesinde, içinde 3 kişinin bulunduğu otomobil aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıkarak park halindeki otobüse çarptı.

Alkollü oldukları iddia edilen gençler hurdaya dönen araçtan çıkartılırken, araçta bulunan 3 kişiden 2'si ağır şekilde yaralandı. Kaza yapan aracın hız göstergesinin ise 140'a takılı kaldığı görüldü.

Edinilen bilgiye göre kaza gece saat 02.30 sıralarında Yeşilova semti 4088 sokakta meydana geldi. Muhammet Sefa Hayal (24) yönetimindeki 35 FD 285 plakalı otomobille gezmeye çıkan 3 genç, Bornova'dan İzmir otogarı istikametine yol almaya başladı. Bir süre sonra gaza yüklenen Muhammet Sefa Hayal, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu aracın kontrolünü kaybederek park halinde bulunan 35 MDD 34 plakalı otobüse çarptı. Kazada araç sürücüsü Hayal ile arkadaşları Ertan Gümüşlü (26) ve Özkan Özdaş (27) otomobilde sıkıştı. Kazayı gören bir iş yerinin güvenlikçileri, polis ve sağlık ekiplerini arayarak yardım istedi. Araçtaki 2 kişi, kısa sürede sıkıştıkları yerden çıkarıldı. Otomobil sürücüsü Hayal ise olay yerine gelen AKS 110 ekiplerinin yaklaşık yarım saat süren çalışması sonucu sıkıştığı yerden kurtarıldı. 2'si ağır yaralı olmak üzere yaralı 3 genç, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Hastaneye kaldırılan yaralılardan Özkan Özdaş'ın sağlık durumunun iyi olduğu, sürücü Muhammet Sefa Hayal ve Ertan Gümüşlü'nün hayati tehlikelerinin sürdüğü öğrenildi.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.