Evlenmekten korkan 'Alice'

Yönetmen Tim Burton'ın, yeniden beyazperdeye aktardığı 'Alice Harikalar Diyarında' vizyona girdi. Filmde Johnny Depp ve Anne Hathaway gibi önemli isimler rol alıyor.

Evlenmekten korkan 'Alice'

Sürekli "Geç kaldım! Geç kaldım!" diye yakınarak koşturan bir tavşan ve bunu işitip peşinden giden bir kız... Herhalde bu iki cümle bile neden bahsedildiğini anlatmaya yetiyor: Alice Harikalar Diyarında.

Çılgın Şapkacı, Mart Tavşanı, Cheshire Kedisi, Kupa Kraliçesi ve tabii ki Beyaz Tavşan’ıyla ünlü bu masal kahramanları yakında beyazperdede izleyiciyle buluşacak. Yönetmenliğini Tim Burton’un yaptığı Alice Harikalar Diyarında, vizyona girdi…

Bir tavşanı takip eden ve ardından gizli bir tünel aracılığıyla farklı bir dünyaya geçen Alice’i hepimiz tanırız. Muhakkak herkes ya çocukken okuduğu kitaplarda ya da izlediği çizgi film ve filmlerde, bu gizemli kıza rastlamıştır.

Alice, konuşan hayvanlar ve oyun kağıtları ile garip birtakım yaratıklarla dolu bu harikalar diyarında ilginç maceralar yaşar. Örneğin Cheshire Kedisi adlı kedi, Alice istediğinde ortaya çıkar ve genellikle onu kızdıran konuşmalar yapar. Aslında yaptığı konuşmaların felsefi bir anlamı vardır. Alice, zaman zaman büyük bir deve bazen de bir cüceye dönüşür.

Johnny Depp faktörü

Yönetmen Tim Burton, Alice Harikalar Diyarı’nı beyazperdeye taşıyor. Üstelik çok güçlü bir oyuncu kadrosuyla. Filmde, Alice'yi Avustralyalı Mia Wasikowska, 'çılgın şapkacı'yı ise ünlü oyuncu Johnny Depp canlandırıyor. Anne Hathaway, Ak Kraliçe; Helena Bonham Carter ise kötü kalpli Kızıl Kraliçe olarak karşımıza çıkıyor.

Yönetmen Burton, filmle ilgili yaptığı açıklamada, "karakterlerin hemen hepsini bir nebze çılgın" olarak nitelendirdi. Özellikle de Johnny Depp’in filmde rol alıyor olması büyük yankı uyandırdı. Depp, filmde rengârenk giysileri ve çılgın hareketleriyle, Charlie’nin Çikolata Fabrikası ve Karayip Korsanları'ndaki performansını aratmıyor.

Eski dostlarla yeni maceralar

Ancak film, her ne kadar kitabın bir uyarlaması olsa da senaryoda belli bazı farklılıklar göze çarpıyor. Örneğin Alice, filmde 19 yaşında genç bir kızdır. Bir partiye katılan Alice, yüzlerce kişinin önünde evlilik teklifi almak üzeredir. Ancak böyle bir şeye henüz hazır olmadığından kaçmaya başlar ve tavşanın peşine düşer. Ancak yıllar önce aynı yeri ziyaret ettiğini hatırlamaz. Ve eski dostlarıyla yeni maceralar yaşamaya başlar.

Sonu nasıl?

Dünya edebiyatının en önemli eserlerinden olan Alice Harikalar Diyarında filminin çekimlerine, 2008 Mayıs ayında başlanmıştı. Lewis Carroll'un kitabını, Linda Woolverton senaryoya uyarladı. Film, üç boyutlu olarak çekildi. Bu büyüleyici masal normalde Alice'nin bir ağacın dibinde uyanması ile sona eriyor. Ancak Burton’un nasıl bir sonu tercih ettiğini öğrenebilmek için filmi izlemek gerekiyor gerekiyor.