CHP'de kazan kaynıyor

Mersin'deki çarşaf yırtma eyleminden sonra CHP'de sürpriz gelişmeler oluyor. Eylemin mimarı Kadın Kolları Başkanı ile 11 yönetim kurulu üyesi merkezin baskıları sonucu istifa etmek zorunda kaldı.

CHP'de kazan kaynıyor
Mersin'de CHP kadın kollarına üye kadınların hilafetin kaldırılışının yıldönümünü gerekçe gösterip çarşaf yırtması sonrası sürpriz gelişmeler yaşanıyor. İl Kadın Kolları Başkanı Havva Ongunsel'in de aralarında bulunduğu eylemci partililerin Baykal'ın talimatıyla disipline sevk edilmesinden sonra istifa haberi geldi.

ZORAKİ İSTİFA

Eylemleri bir anda gündeme oturan CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Havva Ongunsel ve 11 yönetim kurulu üyesi görevinden istifa etmek zorunda kaldı. Önceki gün İl Disiplin Kurulu'na sevk edilen partililer dün parti binasına gelip istifa dilekçelerini yönetime sundu. 12 ismin imzasını taşıyan dilekçede şu ifadelere yer verildi:

BAŞKAN DESTEK VERMİŞTİ

"Hilafetin kaldırılmasının yıl dönümü ile ilgili açıklama, İl Başkanlığı ve yönetimin bilgisi doğrultusunda kararlaştırılmış olup, İl Başkanlığı ve yönetim kurulu 'gerekli yasal izinlerin alındığını ve desteklerinin tam olduğunu' bildirerek, destek vermişlerdir. Eylem, Türkiye Cumhuriyeti üzerinde kara bulutların dolaştığı bugünlerden aydınlığın temsili amaçlanmıştır. Ortaya çıkan çirkin sonuçlar, partimize zarar vereceğinden, parti disiplini bizim için ön planda bulunmaktadır. Ben ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımın istifalarının kabulünü gerekli mercilere bildirmek üzere gönderilmesi hususunu saygılarımla arz ederiz."

İNCELEME SÜRÜYOR

Üyelerin istifa dilekçesini değerlendiren CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı ise "Dün zaten Kadın Kolları Başkanı ve yönetimi disiplin kuruluna sevk edilmişti. Böylelikle başkan ve üyeler, görevlerinden zaten otomatik olarak düşmüştü. Bugünde usulen verilen istifa dilekçelerini kabul ettik. Disiplin Kurulu incelemesini sürdürüyor" dedi.