Bdp Şırnak İl Başkanlığı'na Abit İke Seçildi

BDP Şırnak İl Kongresi'nde başkanlığa Abit İke seçildi.

Şırnak Belediyesi Düğün Salonu'nda yapılan kongreye BDP Şırnak milletvekilleri Sevahir Bayındır ve Hasip Kaplan, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, BDP Örgütlenmeden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı Nihat Uğraş, BDP PM Üyesi Mehdi Perinçek, Şırnak İl Genel Meclis Başkanı Eyüp Tanış, Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal, Beytüşşebap Belediye Başkanı Yusuf Temel, İdil Belediye Başkanı Resul Sadak, Cizre Belediye Başkan Vekili Mehmet Saçı, Uludere Belediye Başkanı Şükran Sincar, Siirt Belediye Başkanı Selim
Sadak, Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz, Eruh Belediye Başkanı M. Melih Oktay, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Silopi Belediye Başkanı Emin Tuğurlu, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve DÖKH temsilcileri katıldı.
Kongrede konuşan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, geçmiş seçimlerde çalışan bütün arkadaşlarının tutuklandığını söyledi. Kaplan, "8 Mart etkinliklerinde Şırnak halkının sesini soluğunu her alanda duyuran kadınlarımızın gününü kutluyorum" dedi.
Belçika'da partilerine ve ROJ TV'ye yapılan baskınlara tepki gösteren Kaplan, "Brüksel'de bürolarımızı basanlara iki çift sözümüz var. Geçmişlerini hatırlatırız. ABD'nin Kızılderililere karşı, İtalya'nın, Fransa'nın tarihte yaptıkları katliamları hatırlatırız. Kürt halkını tarihinde böyle bir şey yoktur. Orta Asya'dan, Rusya'dan, Azerbaycan'dan, İran'dan, Ortadoğu'dan gelecek olan petrol ve doğalgaz hatları Kürdistan üzerinden geçmek durumundadır. Dünya ile Kürtler barışık olmadığı müddetçe o petrolü, o
gazı alamaz. Bu onurlu halk Avrupa'yı üşütür" dedi.
BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır da Belçika'daki operasyonu kınarken, Van Milletvekili Özdal Üçer ise "Umutluyuz sayın Öcalan'ın özgürlüğünü de, dağlarımızın özgürlüğünü de göreceğiz" diye konuştu.
Konuşmalardan sonra faaliyet raporu ve mali rapor okunarak kabul edildi. Tek liste ile gidilen seçimde Abit İke il başkanlığına seçilirken, il yönetimine Salih Gülenç, Halil Uğur, Yahya Basan, Fatma Kabul, Taybet Kabul, Selman Uysal, Mehmet Hazar, Cemal Katar A. Aziz İdin ve Sefer Tunç seçildi. Disiplin kuruluna ise Cemal Özdemir, Abdurrahman Ataman, Zuzan Ürgen, Mustafa Ebuzeytoğlu ve Salih Yaman seçildi. Kongrede 30 kişilik kurultay delegelerinin de seçimi gerçekleşti.