Başkan Akaydın İmo'da Konuştu

İnşaat Mühendisleri Odası'nın düzenlediği konferansa katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı deprem master planı için çalışmalara başladıklarını belirterek, 'Antalya halkına doğru yolu göstermek zorundayız

Başkan Akaydın İmo'da Konuştu
İnşaat Mühendisleri Odası'nın düzenlediği konferansa katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı deprem master planı için çalışmalara başladıklarını belirterek, "Antalya halkına doğru yolu göstermek zorundayız. Ben bu konuda siyasi risk almaktan ürken bir belediye başkanı değilim" dedi.
İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi'nin Deprem Haftası dolayısıyla düzenlediği konferansa konuşmacı olarak katılan Başkan Mustafa Akaydın, Antalya'nın yakın zamanda deprem riskinin yükseldiğine dikkat çekti.
Kentin son yıllarda şehircilik ve imar yönünden de doğru kullanılmadığını ifade eden Akaydın, şöyle devam etti: "Antalya'da 1950'den sonra gecekondulaşma başlamasına rağmen buna yönelik bir kent planlaması yapılmamış. Bugün Antalya'nın yaşadığı en büyük sorunlarından bir tanesi maalesef plansız yapılanma. Öte yandan 1980 sonrasında Antalya'da arsa değerinin çok yükselmesinden sonra yöneticilere yönelik çok ciddi imar baskıları olmuş. Ben bu baskıları halen yaşıyorum. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarının ciddi boyutta desteğine ihtiyacım var."
Hazırlayacakları deprem master planında veriler toplayacaklarını dile getiren Akaydın, c coğrafi bilgi sistemini yaratacaklarını, kent yapı stokunu da bu sistem içinde değerlendireceklerini söyledi. Deprem master planın oldukça pahalı olduğuna dikkat çeken Akaydın, "Bu plan pahalı olduğu gibi çok da vakit alcak. Bu planın sonuçları açıklandıktan sonra bir de panik havasının yaşanması durumu var. Bunları zaman içinde nakış gibi birlikte işlememiz lazım. Antalya halkına doğru yolu göstermek zorundayız. Ben bu konuda siyasi risk almaktan ürken bir belediye başkanı değilim" diye konuştu.
Kentsel yeniden yapılanma formülünün, akıl ve bilim yoluyla çözülmesi gerektiğini kaydeden Başkan Mustafa Akaydın, emsal artışı istemenin de çok kolaycı bir davranış olduğunu vurguladı. Akaydın, şöyle konuştu: "Antalya'nın emsalleri bugüne kadar zaten çok yanlış kullanılmış. İçinde çıkılamaz bir durumu hep beraber yaratmışız. Kentsel yeniden yapılanma olmadan sorunları çözmek mümkün değil. Belediye olarak ulaşım master planını beklemeden birtakım çalışmaları başladık. Nazım Plan büromuzu oldukça aktif hale getirdik. Bu konudaki uzmanlarımızdan sık sık brifing alıyorum. Hedefimizde şu anda Kepezaltı, Santral ve Yüksekalan mahalleleri var. Özellikle Yüksekalan'da taslak projelerde üzerinde çalıştık. Kepezaltı ve Santral mahallelerine vatandaşların sorunlarını öğrenmek için bir büro açtık. Bunun başarılı örneklerini Ankara'da Murat Karayalçın başarmıştı. Biz de bunu başarmak zorundayız."