Afyon'da her şehit için bir orman

Afyonkarahisar'ı ziyaret eden Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu; “Afyonkarahisar'daki her şehidin bulunduğu köy ya da kasabada şehitlerin anısına orman oluşturulacak” dedi.

Afyon'da her şehit için bir orman
Bakan Eroğlu, kent merkezinde de Şehitler Ormanı için bir yerin teşkil edildiğini söyledi.
Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’daki programı çerçevesinde Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nin yeni yerinin açılışını yaptı. “Şehitlik makamı, makamların en yücesidir. Keşke bizlere de Cenab-ı Allah o makamı nasip etse” diyen Bakan Eroğlu, derneğin açılışının çok manidar olduğunu belirterek, vatan, bayrak ve millet için canlarını feda eden şehitlerin ruhlarının şad olması temennisinde bulundu. Şehitlerin hiçbir zaman ölmeyeceğine vurgu yapan Bakan Eroğlu, onlar için ne yağılsa az olacağını söyledi.

KENTE BİR TANE ŞEHİT ORMANI YAPILACAK
Her şehit için, kendi köyünde veya kasabasında Şehitler Ormanı oluşturacaklarını belirten Bakan Eroğlu, kentin merkezinde de bir şehitler ormanının teşkil edildiğini ifade etti. Eroğlu, şöyle devam etti: “Esasen şu ana kadar 244 şehidimiz Kuzey Irak, Güney Doğu ve diğer yerlerde şehit düşmüşlerdir. Şu anda Afyonkarahisar’da 259 şehidimiz vardır. İstiklal Harbi zamanında burada rahmeti Rahman’a kavuşan şehitlerimiz var. Onları da buradan rahmetle anıyoruz. Bu diyar şehitler diyarıdır. Bu topraklarda şairin de dediği gibi ‘Nereye el atsan oradan mutlaka bir şehidin kanı ortaya çıkar.’ Dolayısıyla burası da aynı zamanda şehitler diyarıdır. Hükümet olarak bakanlık olarak hepimiz şehitlerimizin yanındayız.”

“BÜYÜK BİR ŞEREF VE ONURA SAHİPLER”
Derneğin açılışı içi gelen şehit anne ve babalarına da seslenen Eroğlu, şehit anne ve babası olmanın büyük bir şeref olduğunu söyledi. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ise, konuşmasında 18 Mart Çanakkale Zaferi vurgusunu yaptı. Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin anlaşıldığı anlamlı günde derneği açmanın ayrı bir öneminin olduğunu ifade eden Kumartaşlı, dernek hakkında bilgiler verdi. Kumartaşlı, “Derneğimizde şu an 50 şehit babası, 8 şehit annesi, 17 şehit eşi, 1 şehit çocuğu, 28 malul gazi, 12 vazife malulü olmak üzere toplam 116 üyemiz bulunmaktadır. Oğlunun tertemiz alnını öperek son yolculuğuna uğurlayan şehit asker, ana ve babalarıyla oğlunu kızını vatana hizmet için yetiştiren şehit polis, öğretmen ve diplomatlarımızın ana ve babalarının ellerinden saygı ile öperken, terörle mücadelede vücutlarının birer uzvunu yitirmiş kahraman gazilerimizi ve vatan uğruna gözlerini bile kırpmadan canlarını veren kahraman şehitlerimizi saygı ile anarak minnetlerimi sunarım” diye konuştu.

BAKAN EROĞLU, ŞEHİT AİLELERİNE KARANFİL VERDİ
Derneğin açılış törenine Bakan Eroğlu’nun yanı sıra, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Afyonkarahisar Milletvekilleri Ahmet Koca, Halil Aydoğan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Jandarma Alay Komutanı Vekili Kurmay Albay Hüseyin Örmeci, 8. Anabakım Merkezi Komutanı Albay Zekeriya Kıray, ATSO Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Taner Vural, çeşitli derneklerin başkanları, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Bakan Eroğlu konuşmaların ardından şehitlerin anne ve babalarına karanfil hediye etti. (Gazete 3)